Barion Pixel
Varju László: A Költségvetési Bizottság kormánypárti tagja távol maradtak a ciklus utolsó ülésétől

Varju László: A Költségvetési Bizottság kormánypárti tagja távol maradtak a ciklus utolsó ülésétől

2022.03.07.

Varju László: A Költségvetési Bizottság kormánypárti tagja távol maradtak a ciklus utolsó ülésétől

 

Varju László, a Költségvetési Bizottság elnöke, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje, a bizottság ülését követő sajtótájékoztatón közölte, a kormánypárti képviselők távol maradtak az ülésről.

„Ezen az ülésen nagyon fontos kérdéseket kellett volna megtárgyalni. Itt van előttünk, hogy az euró árfolyama soha nem látott értéket ér el, erről kellene beszélni. Kellene beszélni arról, hogy a négy év alatt megtartott költségvetési bizottsági ülések 30%-án nem jelent meg a kormánypárt, nem hajlandóak vitát folytatni. És itt van előttünk, hogy egy állami attak eredményeként egy egyház támadás alá kerület és bántják annak vezetőjét. Ennek a legszegényebbek, legelesettebbek látják kárát.” – foglalta össze a politikus, hangsúlyozva, ez utóbbit tartja a legnagyobb problémának. Hozzátette, a mai ülésre ezért nem csak törvénymódosítással, hanem Iványi Gábor meghívásával és részvételével is készültek.

Iványi Gábor és az ellenzéki pártok képviselőinek beszámolója után Varju László a szót visszavéve még kijelentette, tisztán látható, Orbán kormánya alkalmatlan bármiféle válságkezelésre.

„Legyen szó akár az emberek mindennapi életében keletkező válságokról is, hiszen, akiken segíteni akarnak, őket inkább akadályozzák” – mondta a politikus utalva az Iványi Gábor egyházát ért támadásra. Hozzátette, itt van most egy nagyon súlyos válság, ami a forintárfolyamot érinti.

„Orbán kormánya és Matolcsy György alkalmatlan arra, hogy mindezt a problémát megoldja. Ezért óriási baj, ha ilyenkor, a költségvetési bizottság üléséréről távol maradnak a kormánypárti képviselők.” – mondta a képviselő, hozzátéve, április 3. lesz a választóvíz, mikor felelős politikusokat kell választani.

RSS
Kapcsolódó politikusok