Arató Gergely: A Fidesz ismét lesörpörte a javaslatot, hogy Orbán Viktor ne léptethesse ki tetszése szerint a NATO-ból és az Európai Unióból Magyarországot

2022.03.03.

A Törvényalkotási bizottság csütörtöki ülésén a bizottság fideszes tagjai ismét megakadályozták, hogy az Országgyűlés megtárgyalja az ellenzéki pártok alaptörvénymódosítási javaslatát, amely előírná, hogy csak akkor lehessen kilépni a NATO-ból és az Európai Unióból, ha erre a magyar nép népszavazáson ad felhatalmazást.

A Demokratikus Koalíció szerint sokatmondó, hogy a fideszesek még beszélni sem hajlandóak erről a roppant fontos, hazánk jövőjét meghatározó kérdésről a Parlamentben, még most sem, amikor minden korábbinál világosabb, hogy Magyarország békéjét a NATO és EU tagság garantálja.

Mi továbbra is az EU és a NATO tagjait tartjuk Magyarország elsőszámú szövetségeseinek. A javaslat elutasításával Orbánék ismét egyértelmű jelzést adtak, kinek a pártján is állnak tulajdonképpen.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, az ellenzék közös jelöltje Kőbányán és Kipesten