Az Egységben Magyarországért 3 ügyben követel Putyin elleni szankciókat a magyar kormánytól

2022.02.26.

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke és országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért közös sajtótájékoztatóján bejelentette: az együttműködő pártok, így a DK is azt követelik az Orbán-kormánytól, hogy vizsgálja meg, milyen érdekeltségei és vagyona van Magyarországon Putyin üzleti körének, és minden ilyen vagyont fagyasszon be.

„Ez a szankciók legcélzottabb fajtája, hiszen kifejezetten csak az orosz diktátort és a körülötte álló üzleti köröket és oligarchákat érinti. Nem véletlen, hogy ezek a szankciók már más országokban is megtörténtek, hiszen vélhetően ez fáj a legjobban az Ukrajna elleni agressziót elindító Putyinnak.” – magyarázta a politikus.

Varju László nyomatékosította, az Egységben Magyarországért azt követeli az Orbán-kormánytól, hogy zároljon minden olyan magyarországi vagyont, amely Putyinhoz, Putyin üzleti köreihez és az ő érdekeltségeikhez kapcsolódik.

„Érezzék a saját bőrükön, hogy az Ukrajna elleni agresszió nem marad következmények nélkül. A magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin szívélyes kapcsolatából ítélve nem kell olyan sokat keresgélni majd ezeket a vagyonokat, csak meg kell kérdezni Orbán Viktort, ő tudni fogja. Elég volt a Fidesz hallgatásából és a lapításból! Bűnösök közt cinkos, aki néma, az egységes ellenzék pedig sem néma, sem cinkos nem lesz az Ukrajnát ért orosz agresszióval kapcsolatban.” – fűzte hozzá a végül a politikus.