Valódi megoldásra van szükség, csökkenteni kell az üzemanyagok jövedéki adóját, illetve az áfatartalmát!

2022.02.25.

Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az Orbán-rezsim az elmúlt több, mint tíz évében többször is sikeresen bizonyította, hogy nem igazán érdekli a bérből és fizetésből élők sorsa.

„Mindezt úgy, hogy éppen az ő kormányzásuk alatt lett egyre nehezebb az élet Magyarországon, az ő nemtörődöm és alkalmatlan irányításuk alatt szakadtunk le minden téren Európától.

Egyre távolabb kerülünk az Euró bevezetésének lehetőségétől is. Összegezve mára gyakorlatilag nincsen olyan területe az életnek, ahol ne éreznénk a növekvő terheket. Az egyik ilyen húsbavágó terület az üzemanyagok ára. Ez az a téma, ami gyakorlatilag mindenkit érint, nem csupán azokat, akik gépjárművel rendelkeznek. Az üzemanyagok árának emelkedése érinti az élelmiszerek, a szolgáltatások árát is. Orbánék persze ebben az ügyben is csak a látszattal, a külsőségekkel törődnek, ilyen volt az üzemanyagárak befagyasztása, ami egyértelműen nem hosszútávú megoldás, csak egy szimpla kampányfogás.” – foglalta össze a politikus, kiemelve: most pedig, hogy érdemben segíthettek volna, leszavazták az ellenzéki pártok javaslatát az áfacsökkentésről.

„Ennyire segíti a Fidesz-kormány a magyarokat – semennyire.” – tette hozzá a képviselőjelölt.

Horváth Jácint közölte, a Demokratikus Koalíció és az Egységben Magyarországért egyértelműen azon az állásponton van, hogy valódi megoldásra van szükség, csökkenteni kell az üzemanyagok jövedéki adóját, illetve az áfatartalmát.

„Orbánék homokba dughatják a fejüket, attól még az emberek, a magyar családok egyre rosszabbul élnek, jóformán már nem is hónapról hónapra, hanem napról napra. Hogyan várják el tőlük, hogy a botrányosan alacsony munkabérek mellett, ilyen magas üzemanyagárakkal akár csak munkába is eljárjanak, éljék mindennapi életüket. A fideszesek számára nyilván meglepő információ, de nem mindenki jár helikopterrel, és a legtöbb magyar embernek nem csordogálnak lopott pénzek a zsebébe. Mi, a DK és az együttműködő pártok képviselőjelöltjei, politikusai ezeket az embereket képviseljük, miattuk dolgozunk, és az április 3-i választást követően megteremtjük nekik azt az európai színvonalú életet, amit megérdemelnek!” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, ezért fogják felszámolni a haveri rendszert és intézményesített korrupciót, ezért fognak fenntartható gazdasági környezetet kiépíteni, ezért fognak felelős költségvetési gazdálkodást folytatni, és ezért vezetik majd be az eurót