Barion Pixel
Valódi megoldásra van szükség, csökkenteni kell az üzemanyagok jövedéki adóját, illetve az áfatartalmát!

Valódi megoldásra van szükség, csökkenteni kell az üzemanyagok jövedéki adóját, illetve az áfatartalmát!

2022.02.25.

Valódi megoldásra van szükség, csökkenteni kell az üzemanyagok jövedéki adóját, illetve az áfatartalmát!

 

Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az Orbán-rezsim az elmúlt több, mint tíz évében többször is sikeresen bizonyította, hogy nem igazán érdekli a bérből és fizetésből élők sorsa.

„Mindezt úgy, hogy éppen az ő kormányzásuk alatt lett egyre nehezebb az élet Magyarországon, az ő nemtörődöm és alkalmatlan irányításuk alatt szakadtunk le minden téren Európától.

Egyre távolabb kerülünk az Euró bevezetésének lehetőségétől is. Összegezve mára gyakorlatilag nincsen olyan területe az életnek, ahol ne éreznénk a növekvő terheket. Az egyik ilyen húsbavágó terület az üzemanyagok ára. Ez az a téma, ami gyakorlatilag mindenkit érint, nem csupán azokat, akik gépjárművel rendelkeznek. Az üzemanyagok árának emelkedése érinti az élelmiszerek, a szolgáltatások árát is. Orbánék persze ebben az ügyben is csak a látszattal, a külsőségekkel törődnek, ilyen volt az üzemanyagárak befagyasztása, ami egyértelműen nem hosszútávú megoldás, csak egy szimpla kampányfogás.” – foglalta össze a politikus, kiemelve: most pedig, hogy érdemben segíthettek volna, leszavazták az ellenzéki pártok javaslatát az áfacsökkentésről.

„Ennyire segíti a Fidesz-kormány a magyarokat – semennyire.” – tette hozzá a képviselőjelölt.

Horváth Jácint közölte, a Demokratikus Koalíció és az Egységben Magyarországért egyértelműen azon az állásponton van, hogy valódi megoldásra van szükség, csökkenteni kell az üzemanyagok jövedéki adóját, illetve az áfatartalmát.

„Orbánék homokba dughatják a fejüket, attól még az emberek, a magyar családok egyre rosszabbul élnek, jóformán már nem is hónapról hónapra, hanem napról napra. Hogyan várják el tőlük, hogy a botrányosan alacsony munkabérek mellett, ilyen magas üzemanyagárakkal akár csak munkába is eljárjanak, éljék mindennapi életüket. A fideszesek számára nyilván meglepő információ, de nem mindenki jár helikopterrel, és a legtöbb magyar embernek nem csordogálnak lopott pénzek a zsebébe. Mi, a DK és az együttműködő pártok képviselőjelöltjei, politikusai ezeket az embereket képviseljük, miattuk dolgozunk, és az április 3-i választást követően megteremtjük nekik azt az európai színvonalú életet, amit megérdemelnek!” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, ezért fogják felszámolni a haveri rendszert és intézményesített korrupciót, ezért fognak fenntartható gazdasági környezetet kiépíteni, ezért fognak felelős költségvetési gazdálkodást folytatni, és ezért vezetik majd be az eurót

RSS
Kapcsolódó politikusok