Barion Pixel
Dr. Varga István: Névrokonokat is bevet Kaposváron a Fidesz, hogy megossza a szavazatokat

Dr. Varga István: Névrokonokat is bevet Kaposváron a Fidesz, hogy megossza a szavazatokat

2022.02.16.

Dr. Varga István: Névrokonokat is bevet Kaposváron a Fidesz, hogy megossza a szavazatokat

 

Varga István, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet: azt hinni, hogy Orbán Viktor és emberei már a létező összes tisztességtelen húzásukat bemutatták az elmúlt 12 évben, a napokban Kaposváron, Somogy megye 1-es számú választókörzetében új szintre lépett a fideszes fiúk gazembertempója.

„Több forrásból megerősített információnk szerint ugyanis a budapesti pártközpontból azt az utasítást kapta fideszes ellenfelem, Gelencsér Attila és kampánycsapata, hogy indítsanak aláírásgyűjtést az én névrokonomnak, egy másik Varga Istvánnak és a korábbi előválasztási ellenfelem, mostani szövetségesem, Horváth Ákos névrokonának is. A Fidesz célja egyértelmű: névrokonokkal trükközve próbálják meg megosztani az egyesült ellenzék szavazótáborát, a változást akaró sokakat.” – ismertette a politikus.

Varga István közölte, a Demokratikus Koalíció szerint a tisztességes demokratikus verseny minden alapelvével szembemegy, hogy a Fidesz névrokonokkal és aljas trükközésekkel akarja átverni a kaposvári szavazókat.

„Az, hogy a fideszesek az előválasztási ellenfelem és az én névrokonom támogatására szervezkednek, jól mutatja, hogy Gelencsér Attiláék is pontosan érzik, április 3-án vereséget fognak szenvedni. A Fidesz pártközponthoz pedig nyilván bátran lehet fordulni, ha tanácsokat akarnak kérni a tisztességtelen versenyzéshez. Orbán Viktor és Kubatov Gábor már többször bizonyította, hogy a választási kampányok során a becsületesség fogalmát még csak látásból sem ismerik.” – magyarázta a jelölt, egyúttal a Demokratikus Koalíció közösségének nevében felszólítva fideszes riválisát, Gelencsér Attilát, hogy azonnal hagyjon fel a névrokonokkal való trükközésekkel és a választásokig hátralévő 46 napban beszéljen inkább arról, hogy ő hogyan teremtene munkahelyeket a térségben, hogyan rendezné a kaposvári nyugdíjasok helyzetét, mit gondol a kaposvári egyetem jövőjéről, a városunk kulturális életéről, az előttünk álló környezetvédelmi kihívásokról.

„Beszéljünk végre arról, ami az itt élőket valójában érdekli!” – szólította fel ellenfelét a DK politikusa, hangsúlyozva, az ugyanis az ember érzése, hogy a valós kaposvári problémákról nem szívesen beszél Gelencsér Attila.

„Ő is tudja, hogy egy tisztességes versenyben nehezen lehetne megmagyarázni, hogy 12 éve miért hagyta minden alkalommal cserben a kaposváriakat. Ezért nem elég, hogy az én névrokonomat támogatva próbálják megosztani a fideszes rémuralomból kiábrándult embereket, de még az előválasztáson jobbikos színekben induló, azóta engem támogató és segítő Horváth Ákos névrokonát is megpróbálják helyzetbe hozni.” – mondta zárásként Varga István.

RSS
Kapcsolódó politikusok