Április 3. után az új kormány feladata lesz felszámolni az intézményesített korrupciót, lépésről-lépésre lebontani a Mészárosok, Garancsik és Tiborczok gazdasági mélyállamát!

2022.02.09.

Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Viktorék 12 éves ámokfutása után a következő kormánynak a gazdaság stabilizálása érdekében egyszerre kell leszámolnia a rendszerszintű korrupcióval, meg kell szüntetnie a kontroll nélkül működő, átláthatatlan haveri pénzosztásokat, támogatni kell az Orbánék által cserbenhagyott vállalkozói szektorokat, gondolni kell az ország gazdaságilag és szociálisan is leszakadó részeire és támogatni kell fiatal vállalkozók elindulását.

„Ehhez pedig egy teljesen új gazdasági szemléletre van szükség!” – fűzte hozzá a politikus.

Horváth Jácint közölte, a Demokratikus Koalíció az ellenzéki pártokkal közösen, az Egységben Magyarországért tagjaként ezért egyszer és mindenkorra megálljt kíván parancsolni a kiváltságos kevesek érdekeit szolgáló orbáni gazdaságpolitikának.

„Április 3. után közös feladatunk lesz felszámolni az intézményesített korrupciót, lépésről-lépésre lebontani a Mészárosok, Garancsik és Tiborczok gazdasági mélyállamát. Az új kormány felül fog vizsgálni minden olyan nagyértékű kormányzati döntést és beruházást, amely során az Orbán-haverok korrupciós érintettsége felmerülhet. Visszaadjuk az Orbánék által megcsonkított Gazdasági Versenyhivatal jogköreit, szabad kezet biztosítunk nekik, hogy a gyanús ügyekben eljárhassanak. A nyilvánvalóan korrupcióból származó, a strómanoknál felhalmozódott hatalmas vagyontömegeket lefoglaljuk, elkobozzuk és visszaadjuk a köznek, a tisztességes magyar embereknek, azoknak, akiktől Orbán haverjai mindent elloptak az elmúlt 12 évben, ami mozdítható volt. Ez lesz az első lépés, ezután pedig kötelességünk lesz mindazokkal foglalkozni, akik az Orbán-rendszer gazdasági kárvallottjainak érezhetik magukat. Vállalkozástámogató környezetet kell teremtenünk elsősorban a kis- és középvállalkozói szektor számára.” – fogalmazott a DK jelöltje. Arra is kitért, hogy a jelenlegi mértéktelen lopás helyett, felelős költségvetési gazdálkodást kell folytatni, hogy fenntartható, kiszámítható növekedési pályára helyezzék a magyar nemzetgazdaságot.

„A nemzetgazdaság jövőjét pedig a fiatalok jelentik, ezért a mainál sokkan erősebben fogjuk támogatni a startupokat, a fiatal vállalkozók és kreatív ötletek elindulását. Ezzel egyidőben pedig nem feledkezhetünk meg a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatásáról sem, mert Európa szívében nem lehetnek egy országon belül teljesen leszakadó térségek. Fenntartható gazdasági fejlődést, egy jobb, élhetőbb, boldogabb országot teremtünk! Hogy Magyarország tényleg végre mindannyiunké, ne csak a kiváltságos keveseké legyen!” – mondta zárásként a politikus.