Horváth Jácint: Újabb csúcson az infláció - Még életbe sem lépett, már el is bukott a kormány farhát-rendelete

2022.02.11.

Lesújtó inflációs adattal jelentkezett a KSH, eszerint a fogyasztói árak átlagosan 7,9 százalékkal voltak magasabbak januárban az egy évvel korábbinál. Ilyen magas infláció utoljára csak a gazdasági világválság alatt volt. A történelmi mélyponton lévő forint és az elhibázott orbáni gazdaságpolitika láthatóan továbbra is az egekbe löki az élelmiszerárakat, amit a milliárdos fideszes eliten kívül mindenki érez az országban.

A Demokratikus Koalíció szerint bár még életbe sem lépett, már el is bukott a kormány farhát-rendelete, hiszen a 15 éve nem látott inflációs csúcsot nem fogják elfedni a látszatintézkedések. A DK szerint a fizetések és a nyugdíjak elértéktelenedéséből csak egyetlen út vezet ki, ha április 3-án az egységes ellenzék egyszer és mindenkorra leváltja az Orbán-kormányt. A DK szerint csak felelős gazdaságpolitikával; rövid távon a forint megerősítésével, hosszabb távon pedig az euró bevezetésével lehet megállítani az egyre elviselhetetlenebb drágulást, de ehhez előbb el kell érnünk, hogy legyen Magyarország mindannyiunké!

Horváth Jácint
Az egységes ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Zala megye 3. választókerületében