Idén megakadályozhatjuk, ami 2018-ban történt - Az Egységben Magyarországért minden választókörzetbe keresi az ellenzéki szavazóköri delegáltakat, hogy a Fidesz ne tudja elcsalni a választást

2022.02.08.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, valamint országgyűlési képviselőjelöltje, az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy az Unhack Democracy megállapította, az Orbán-kormány 2018-ban szerzett kétharmada választási csalások során múlhatott.

„Számtalan helyen felmerült a koordinált szavazatvásárlás, a láncszavazás, szavazólapok eltűnése, idősotthoni szavazók megfélemlítése, jegyzőkönyvek hitelességének sérülése és a választói névjegyzékek manipulálásának a lehetősége is. Mindez csak azért történhetett meg, mert a szavazatszámláló bizottságok 43 százalékába nem jutott elég ellenzéki delegált, aki végig ott lehetett volna a szavazás napján és a szavazatszámláláskor.” – foglalta össze a politikus.

Arató Gergely közölte, az Egységben Magyarországért az idei választáson nem fogja hagyni, hogy akár csak egyetlen olyan szavazatszámláló bizottság legyen, amelyben nincs ott az egységes ellenzék delegáltja.

„Akármennyire nem tetszik ez a Fidesz milliárdos elitjének, április 3-án nem ők, hanem a nép fog dönteni. Azért, hogy ez valóban így legyen, mindenkit arra kérünk, hogy jelentkezzen ellenzéki delegáltnak a 20k.hu weboldalon keresztül, hogy legyen Magyarország mindannyiunké!” – ismertette a DK jelöltje.