Barion Pixel
A sztrájkoló tanárok vegzálása helyett az intézményen belüli korrupciót tárja fel az EMMI!

A sztrájkoló tanárok vegzálása helyett az intézményen belüli korrupciót tárja fel az EMMI!

2022.02.06.

Berecz Mátyás: A sztrájkoló tanárok vegzálása helyett az intézményen belüli korrupciót tárja fel az EMMI!

 

Berecz Mátyás, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje, az Egységben Magyarországért politikusainak vasárnapi, oktatással kapcsolatos sajtótájékoztatóján képviselte a DK-t. A sajtótájékoztató fő témája volt, hogy az EMMI a sztrájkoló tanárokat a próbálja ellehetetleníteni, miközben az intézményben tombol a korrupció – elég például a Rogán-Schadl botrányra gondolni.

Ennek kapcsán Berecz Mátyás kijelentette: nem szabad elfeledkezni arról, hogy a NER-ben egy-két nyomásgyakorló telefon elegendő ahhoz, hogy a kiváltságosok, úgymint Völner Pár rokona, a végrehajtók és hozzátartozóik, sőt Rogán Antal kabinetfőnöke is könnyített úton kaphassa meg a jogi diplomáját. 

„Miután súlyos vádak merültek fel a felsőoktatással, különösen a jogászképzéssel kapcsolatban, a felsőoktatásért felelős államtitkárt kérdezzük, hogy miért nem szólalt meg az ügyben?” – tette fel a kérdést a DK politikusa, majd arra is kitért: miként lehetséges az, hogy a Pécsi Egyetem elhúzza a vizsgálatot, miközben a szegedi egyetem és a Pázmány pedig villámgyorsan összecsapta ezt.

„Nem kellene-e átvilágítani a többi egyetemet? Tudnak-e más egyetemeken hasonló esetről? Az államtitkár milyen lépéseket tett a vizsgabotrány kivizsgálása érdekében? Továbbá itt az ideje annak is, hogy Rogán Antal is a nyilvánosság elé álljon! Tudott-e kabinetfőnöke és Schadl György közös ügyeiről? Nyújtott-e bármilyen segítséget ahhoz, hogy a beosztottja minél könnyebben diplomát szerezhessen?” – sorolta kérdéseit a DK képviselőjelöltje, aki azt is kiemelte, választ kell adnia arra is, hogy ezek után meddig dolgozhat még a Miniszterelnöki Kabinetirodán a bizalmi embere.

 

RSS
Kapcsolódó politikusok