Barion Pixel
Csonka Balázs: Völner utódja is nyakig sáros - Erős Gábor a NAV feketelistáján is rajta van, és diplomát is hazudott magának

Csonka Balázs: Völner utódja is nyakig sáros - Erős Gábor a NAV feketelistáján is rajta van, és diplomát is hazudott magának

2022.02.04.

Csonka Balázs: Völner utódja is nyakig sáros - Erős Gábor a NAV feketelistáján is rajta van, és diplomát is hazudott magának

 

Csonka Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet arra, hogy méltó utódot talált Orbán Viktor az elmúlt évtized egyik legnagyobb korrupciós botrányába belebukó Völner Pál helyére.

 

„Eredetileg ugyanis Völner indult volna Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókörzetében, ám miután kiderült, hogy Varga Judit egykori helyettese közel 100 millió forint értékben vett át kenőpénzt a Végrehajtói Kar elnökétől, Orbánnak új pártkatona után kellett néznie. A miniszterelnöknek azt az Erős Gábort sikerült országgyűlési képviselőjelöltnek megtalálnia, akiről mára tudjuk, hogy feketén foglalkoztatta alkalmazottait és hosszú időn keresztül szerepelt a NAV feketelistáján, ráadásul még az egyetemi végzettségéről is hazudott korábban.” – foglalta össze a politikus.

 

Csonka Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció úgy látja, hogy ahhoz, hogy valakiből fideszes országgyűlési képviselőjelölt legyen, alapkövetelmény a tisztességtelenség.

 

„Erős Gábor példája is jól mutatja, hogy Orbán olyan jelölteket indít az áprilisi választáson, akik teljességgel alkalmatlanok a magyar emberek képviseletére, hiszen még a törvényeket is képtelenek betartani és nagyobbnál nagyobb hazugságspirálokba keverednek. Orbán ahelyett, hogy tanult volna az igazságügyi minisztérium kapujában kenőpénzmilliókat átvevő Völner Pál példájából és egy tisztességes jelöltet állított volna, most egy adócsaló és a végzettségéről is hazudozó jelölttel próbálja meg becsapni az Esztergom és környékén élőket.” – magyarázta a képviselőjelölt. Csonka elmondta, a DK azt követeli, Erős Gábor és az összes többi, az egyetemi végzettségével vagy a múltjával kapcsolatban valótlanságot állító fideszes országgyűlési képviselőjelölt lépjen vissza a jelöltségtől, vagy, ha erre képtelen, akkor Orbán Viktor léptesse őket vissza.

 

„A magyar emberek megérdemlik, hogy április 3-án ne olyan fideszes pártkatonák szerepeljenek a szavazólapon, akik már jelöltként is megtévesztették és becsapták őket.” – fűzte hozzá a DK jelöltje.

 

Csonka Balázs arra is emlékeztetett, az elmúlt napokban sorra derülnek ki hazugságok a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjeiről és politikusairól.

 

„Megtudhattuk, hogy Kósa Lajosnak közel két évtized után sem sikerült magyarázatot adnia, miért hazudott a diplomáiról és a nyelvtudásáról. A szintén fideszes Bánki Erikről ma reggelre derült ki, hogy két cégét is kifelejtette a vagyonnyilatkozatából. Ezeknek a botrányoknak a sorához csatlakozott most a korrupt Völner Pál utódja, Erős Gábor is.” – emlékeztetett zárásként a politikus. 

RSS
Kapcsolódó politikusok