Barion Pixel
Jószai Teodóra: Hogyan legyünk okos ország? - Helyreállítjuk a színvonalas oktatást Magyarországon

Jószai Teodóra: Hogyan legyünk okos ország? - Helyreállítjuk a színvonalas oktatást Magyarországon

2022.02.03.

Jószai Teodóra: Hogyan legyünk okos ország? - Helyreállítjuk a színvonalas oktatást Magyarországon

 

Jószai Teodóra, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóján kijelentette: az Orbán-rendszer elmúlt 12 évének egyik legnagyobb áldozata az oktatás.

 

„Minden szempontból elmondhatjuk, hogy iszonyú nagyot sikerült hátralépni, miközben Európa más országai, de még a térség országai is nyílegyenesen húznak el mellettünk. Az önálló oktatási tárca megszüntetésével a Fidesz-kormány annak idején egyértelmű jelzést küldött arról, hogy nem tekinti stratégiai partnernek a tanártársadalmat, és a gyermekeink jövőjét érintő döntéseket nem szakmai, hanem ideológiai alapon kívánja meghozni. A tankönyvpiactól kezdve a felsőoktatásig mindent, de mindent sikerült szétverni Orbánéknak és most elégedetten ücsörögnek a romokon. De már nem sokáig!” – fogalmazott a politikus.

 

Jószai Teodóra közölte, a Demokratikus Koalíció és az Egységben Magyarországért az április 3-i kormányváltás után véget fog vetni a Fidesz-kormány ámokfutásának, és helyreállítják a színvonalas oktatást Magyarországon.

 

„Konkrétan az alábbi intézkedéseket tervezzük:

 

1.) Minimum 2-3 digitális tananyag elérhetőségét biztosítjuk, ezzel visszaállítva a tanszabadságot!

2.) A tudományos élet autonómiáját törvényileg garantáljuk és a gyakorlatban megvalósítjuk!

3.) Megteremtjük a tudományos intézmények hosszú távú stabilitását, a kutatás és innováció finanszírozásának 4 éven belül el kell érnie a GDP 2,3%-át.

4.) Az egyetemi ipari parkok szolgáltatásainak fejlesztésével segíteni kell, hogy a piacképes kutatási projektekben dolgozók startup cégeket tudjanak alapítani. Az egyetemeken támogatjuk az innovációt segítő eszközök, például az innovációmenedzsment és a technológia-transzfer irodák munkáját.

5.) Általános iskola második osztályától bevezetjük az informatika oktatást, továbbá minden tárgy részévé tesszük az adott területen a digitális ismereteket!

6.) Támogatjuk a felnőttek digitális továbbképzését.” – sorolta a képviselőjelölt, hozzátéve: elég volt abból a sötétségből, amit Orbánék szabadítottak az országra.

„A mi feladatunk, hogy visszaadjuk a tanszabadságot, és anyagi, valamint erkölcsi értelemben is megbecsüljük a pedagógusainkat. Olyan oktatást kell megteremtenünk Magyarországon, ami biztonságos, élhető, európai jövőt teremt gyermekeinknek!” – zárta a sajtótájékoztatót Jószai Teodóra

RSS
Kapcsolódó politikusok