Ami Orbán vagyonnyilatkozatából kimaradt

2022.02.03.

Ami Orbán vagyonnyilatkozatából kimaradt

Az Egységben Magyarországért szövetség politikusai, Balázs Péter a DK; Kálló Gergely és Fazakas Attila, a Jobbik; valamint Gér Mihály, a Párbeszéd részéről közös sajtótájékoztatót tartottak Hatvanpusztán, Orbán épülő birodalmánál.

Balázs Péter a Dk részéről kezdésként elmondta, a hatvanpusztai birtok az emberek ellopott pénzéből, ellopott adóforintjaiból épült.

„Csakhogy nem maguk használják, kedves magyar adófizetők, nem is valamifajta közcélt szolgál ez a több tízmilliárdból épülő gigantomán, menekülés esetére bunkerrel ellátott létesítmény: Orbán Viktort és családja a tulajdonosa, Orbán Viktor és családja uralkodik benne.” – foglalta össze a politikus.

„Hogy’ is van ez? Hát úgy, hogy Orbán Viktor több mint egy évtizede nevetséges vagyonnyilatkozat bohózatot ad elő mindannyiunknak. Mint egy keleti despota, aki kiáll a tömeg elé, mindkét oldalán nyakig felfegyverzett kommandósokkal, majd elegánsan szétnyitja a zakóját és azt mondja: De hisz nincs nálam fegyver.” – fogalmazott a politikus.

Kálló Gergely a szót átvéve rámutatott, az orbáni cinizmus nem ismer határt, csakhogy a magyarok béketűrése véges.

„Nem kell oknyomozónak lenni ahhoz, hogy átlássunk Orbán infantilis trükkjén: miközben neki a vagyonnyilatkozata szerint „nincs semmije”, a saját családtagjait, illetve közvetlen környezetében lévő haverjait milliárdossá tette, akik szépen visszaosztanak neki. Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, Orbán Győző… A magyar adófizetők pénzéből loptak el és építettek fel lakóingatlanokat, szállodákat, tóparti területeket, vettek szállodákat, jachtokat, magángépeket… Napestig sorolhatnánk.” – fűzte hozzá a képviselőjelölt, aki szerint ezt a bohózatot csak azért játszhatja el minden évben, mert kiépítette azt a hatalmi klientúrát, amely ezt megengedi neki. „De ez már nem lesz így sokáig.” – mondta a politikus.

Gér Mihály kijelentette, közismert, hogy a mostani a vagyonnyilatkozati rendszer ezer sebből vérzik.

„Eredeti célja az lenne, hogy a közhatalmat gyakorlók vagyoni viszonyai megismerhetők legyenek – de nem tudunk meg belőle semmit. Lopnak, és javaikat elhazudják. Mi, az Egységben Magyarországért politikusai azonban megszereztük a miniszterelnök tényleges vagyonnyilatkozatát. Lássuk hát, mire fordította Orbán Viktor a magyaroktól ellopott milliárdokat!” – szögezte le a Párbeszéd jelöltje.

Ezt követően a megjelent politikusok felolvasták, milyen vagyonnal rendelkezik strómanjain keresztül a miniszterelnök, majd leszögezték: az Egységben Magyarországért pártjai és politikusai elkötelezettek a tényleges átláthatóság mellett, így Orbán Viktor és haverjai törvénytelenül megszerzett vagyonát az április 3-i kormányváltás után lefoglalják, elkobozzák és visszaszolgáltatják a jogos tulajdonosnak: a magyar népnek.