Barion Pixel
dr. Szakács László: Schadlék botránya az egész bírói szakma hírnevén csorbát ejtett - már az Országos Bírói Tanács is vizsgálatot követel
dr. Szakács László: Schadlék botránya az egész bírói szakma hírnevén csorbát ejtett - már az Országos Bírói Tanács is vizsgálatot követel 2022.02.03.

dr. Szakács László: Schadlék botránya az egész bírói szakma hírnevén csorbát ejtett - már az Országos Bírói Tanács is vizsgálatot követel

 

Azonnali és átfogó vizsgálatot követel az Országos Bírói Tanács a Fővárosi Törvényszék elnöke, Tatár-Kiss Péter ellen, miután a nyomozati iratok szerint Tatár-Kiss rendszeresen fogadta a Végrehajtói Kar korrupciós botrányba belebukó vezetőjét, Schadl Györgyöt. Múlt héten derült ki, hogy Schadl a Fővárosi Törvényszék elnökén keresztül próbált nyomást gyakorolni a magyar igazságszolgáltatásra és így akarta a neki útban lévő, függetlenségüket megőrző bírákat eltakaríttatani az útjából.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, a Schadl-Völner botrány az egész magyar igazságszolgáltatás függetlenségére sötét árnyékot vet, egyben kristálytisztán világítja meg Varga Judit igazságügyi miniszter érintettséget és alkalmatlanságát. A miniszter asszony képtelen volt a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét megőrizni Orbán politikai verőlegényeinek mocskos akcióitól. A Schadl-Völner botrány kirobbanása óta sem állt ki a politikai nyomásgyakorlást elszenvedő bírák mellett. A DK szerint Orbánék április bukása után az új kormány egyik legfontosabb feladata lesz a bírói szakma felszabadítása és a magyar igazságszolgáltatás teljes függetlenségének visszaállítása.

dr. Szakács László
országgyűlési képviselő (DK), az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Baranya 2. sz. választókörzetében, jogász

RSS
Kapcsolódó politikusok