Közlemény: Orbán bizalmi kapcsolata áll Vida Ildikó leváltásának útjában?

2015.07.09.
Vadai ÁgnesVarga Mihály arról beszélt a Figyelőnek, hogy a kitiltási botrány miatt jelentősen megingott a közbizalom az adóhatóság felé, ezért "szükség lehet személyi változásokra is". Varga szerint az Amerikából korrupciógyanú miatt kitiltott Vida Ildikó addig látja el a feladatát, amíg "a kinevező és kinevezett kölcsönös bizalma megvan". A nemzetgazdasági miniszter tehát vélhetőleg arra célozgat, hogy az Egyesült Államokból korrupciógyanú miatt kitiltott adóelnök leváltásának útjában Orbán Viktor és Vida Ildikó bizalmi kapcsolata állhat. Ez teljesen új megvilágításba helyezi a korrupciós botrányt, hiszen az eddig egyetlen bizonyosan ismert kitiltottat pont a magyar miniszterelnök tarthatja hivatalában. A Demokratikus Koalíció szerint világméretű szégyen, hogy miközben a kormány továbbra is titkolózik a további 5 kitiltottról, maga a kormányfő szolgálhat védőhálóként a korrupciógyanúban érintett adóelnök számára. A DK követeli, hogy Orbán Viktor tisztázza a helyzetet: miért nem menesztette még mindig Vida Ildikót, milyen ügyleteket vagy mocskos alkut takarhat a Varga által emlegetett "kölcsönös bizalom"?

Vadai Ágnes Alelnök Országgyűlési képviselő Demokratikus Koalíció