Barion Pixel
Berecz Mátyás: Újabb bizonyíték az egészségügy összeomlására - Hiánycikké váltak a legalapvetőbb gyógyászati segédeszközök is
Berecz Mátyás: Újabb bizonyíték az egészségügy összeomlására - Hiánycikké váltak a legalapvetőbb gyógyászati segédeszközök is 2022.02.01.

Berecz Mátyás: Újabb bizonyíték az egészségügy összeomlására - Hiánycikké váltak a legalapvetőbb gyógyászati segédeszközök is

 

Berecz Mátyás, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy miközben csak a hétvégén 45 ezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, a járvány újabb hulláma minden korábbinál egyértelműbben világít rá az Orbán-kormány szívtelen és gonosz egészségpolitikájának következményeire.

 

„Az Index.hu beszámolójából derül ki, hogy drámai helyzet alakult ki a gyógyászati segédeszközök piacán, ugyanis eddig széles körben használt, megfizethető áron beszerezhető segédeszközök tűntek el teljesen, vagy emelkedtek az egy évvel ezelőtti áruk duplájára, így többszázezer magyar ember maradhat szükséges ellátás nélkül.” – foglalta össze a politikus.

 

Berecz Mátyás kijelentette: a Demokratikus Koalíció mélységesen felháborítónak tartja, hogy az Orbán kormány tétlenül szemléli, ahogyan a készlethiány és a brutális drágulás következtében több százezer kiszolgáltatott magyar ember megfelelő egészségügyi ellátása kerül veszélybe.

 

„Orbánék számára úgy néz ki elfogadható, hogy mozgássérültek, halláskárosultak, vagy ágyhoz kötött betegek tisztességes életkörülményekhez való joga sérül nap mint nap, pusztán azért, mert a kormány összeomló és felelőtlen egészségpolitikája már a gyógyászati segédeszközök piacát is elérte. A DK szerint egyértelmű, egy tisztességes kormány azonnal cselekedne ilyen helyzetben, felelősséget vállalna az elmúlt évek elhibázott egészségügyi döntéseiért és segítene a kiszolgáltatott embereken.” – magyarázta a képviselőjelölt.

 

Berecz úgy fogalmazott: különösen érthetetlen Orbánék tétlensége, ha figyelembe vesszük, hogy miközben a kormány törvényben rögzíti, hogy a gyógyászati segédeszközökkel kereskedőknek kötelességük kiszolgálni a betegeket, az Orbán-kormány elmúlt 12 évében egy forintot sem emelkedtek az állam hozzájárulásai.

 

„Orbánék tehát minden felelősséget hárítanak, lehetetlen helyzetbe hozzák a betegeket, miközben több mint egy évtizede képtelenek érdemi részt vállalni a gyógyászati segédeszközökhöz való könnyebb hozzájutásában.” – zárta sajtótájékoztatóját a DK politikusa.

RSS
Kapcsolódó politikusok