dr. Vadai Ágnes: Felháborító, hogy az Orbán-kormány segíti az orosz dezinformációt az Ukrajna miatt amúgyis feszült helyzetben

2022.01.31.

A Telex.hu vette észre, hogy az orosz állami média egyik angol nyelvű oldalának vezető híre szerint Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter azt mondta, hogy „Magyarországnak nincs szüksége NATO-erősítésre az ukrajnai patthelyzet közepette”. És bár Benkő arról is beszélt, hogy “Magyarország a NATO érdekeivel összhangban, a NATO-csapatokkal szoros együttműködésben követi az ukrajnai helyzetet”, ez már kimaradt az orosz tudósításból, így a magyar honvédelmi miniszter az orosz dezinformáció eszköze lett.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány akár hozzá nem értésből, akár szándékosan alapot szolgáltat az orosz álhírgyártásnak. A DK szerint ha Benkő Tibor nem képes egyértelműen kifejezni Magyarország elkötelezettségét a NATO mellett, akkor nem szabad engedni nyilatkozni, ha pedig az Orbán-kormány direkt segíti az orosz dezinformációt, az még súlyosabb bűn hazánk és szövetségeseink ellen. Vagy egyenesen kell ebben beszélni, vagy sehogy!

dr. Vadai Ágnes
A DK frakcióvezető-helyettese, alelnöke, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke