Barion Pixel
Konczer Erik: 24 milliárdból épült tartalékaréna Tatabányán a kézilabda Eb-re – mikor lesz már elég a lopásból Orbánéknak? Kocsis Mátéhoz fordulunk.

Konczer Erik: 24 milliárdból épült tartalékaréna Tatabányán a kézilabda Eb-re – mikor lesz már elég a lopásból Orbánéknak? Kocsis Mátéhoz fordulunk.

2022.01.30.

Konczer Erik: 24 milliárdból épült tartalékaréna Tatabányán a kézilabda Eb-re – mikor lesz már elég a lopásból Orbánéknak? Kocsis Mátéhoz fordulunk.

 

Konczer Erik, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet: a hétvégén véget érő kézilabda Eb előtti napokban adták át Tatabányán a mintegy 24 milliárd forintért megépített új kézilabdacsarnokot.

 

“Ahogyan azt az elmúlt években a kormány szinte összes stadion- és sportcsarnok-építésénél megszokhattuk, a végső költségek az eredetire tervezettek sokszorosára nőttek, a kivitelező cég pedig csodák csodájára Mészáros Lőrinc gyerekeinek az érdekeltségébe tartozik. A kézilabdacsarnoknak eredetileg 6, majd 18,5 forintból kellett volna elkészülnie, végül mégis az eredetileg becsült összeg négyszeresébe került az adófizetőknek. És ha ez még nem lenne elég, a kormány újabb 1,8 milliárd forintot különített el a csarnok berendezésére és üzemeltetésére.” - magyarázta a politikus.

 

Konczer Erik kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, az Orbán-kormány a hazánkban zajló kézilabda Európa-bajnoksággal is a saját haverjainak a zsebét akarja kitömni.

 

“Az egyesült ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltjeként Kocsis Mátéhoz fordulok, hogy mi is tisztán lássuk, miért került az eredetileg tervezett összeg négyszeresébe az új aréna? Mi Tatabányán és környékén szeretjük a sportot és szeretjük a kézilabdát is, tudni szeretnénk, hogy ki fogja üzemeltetni és mennyiért? Az üzemeltető biztosítani fogja-e a Tatabánya és környéki utánpótlás sportolóknak a kedvezményes használatot? Tudni szeretnénk miért egy szűk fideszes elit lehetett ott csak az átadáson? Hogyan adhatták át a csarnokot úgy, hogy az MTI információi szerint annyira nem készült el, hogy pár nappal korábban a válogatott felkészülési mérkőzéseit nem tarthatták ott?” - sorolta a kérdéseket a DK jelöltje. Hozzátette: ideje minden tatabányainak is tisztán látnia, hogy a tatabányai csarnoképítés is csak arról szólt, hogy a Mészáros-család vagyonát tovább hizlalják Orbán Viktorék.

 

“Idén áprilisban erre is nemet kell mondanunk és végre olyan kormányt kell választanunk, amely a sport területén sem betonba önti gyanús körülmények között a milliárdokat, hanem az emberekre, a tehetséges fiatalokra, a gyerekek egészséges életmódjára költ.” - magyarázta a politikus.

 

Konczer arra is kitért, nem meglepő, hogy mindez Orbán Viktor számára egyáltalán nem fontos.

 

“Már tavaly nyáron látni lehetett, hogy a kézilabda Eb-re épülő arénák összköltsége több tízmilliárd forinttal meghaladja majd az eredetileg becsült összegeket. Ám Orbánék, nemhogy nem próbálták meg visszafogni a költségeket, de még a Gazdaságvédelmi Alapból is átcsoportosítottak plusz forrásokat. Elszomorító, hogy a miniszterelnök egy világjárvány kellős közepén, ahelyett, hogy a nehéz helyzetbe került tisztességes magyar embereket segítené ebből a pénzből, túlárazott csarnoképítésekre költ.” - foglalta össze a politikus, kiemelve, hab a tortán, hogy mindezek a milliárdok az ország elsőszámú oligarcha-családjához, a Mészáros-famíliához vándoroltak.“Tisztán látszik, a haverok zsebének kitömése és a látványberuházások messze fontosabbak Orbán számára, mint a magyar emberek megsegítése.” - zárta a sajtótájékoztatót Konczer Erik

RSS