Barion Pixel
Orbán Viktor számára a vállalkozói szféra is csak addig a pontig volt fontos, ameddig a saját haverokat lehetett helyzetbe hozni

Orbán Viktor számára a vállalkozói szféra is csak addig a pontig volt fontos, ameddig a saját haverokat lehetett helyzetbe hozni

2022.01.27.

Orbán Viktor számára a vállalkozói szféra is csak addig a pontig volt fontos, ameddig a saját haverokat lehetett helyzetbe hozni

 

Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért közös, szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ahogyan azt az elmúlt 12 évben megszokhattuk, Orbán Viktor számára a vállalkozói szféra is csak addig a pontig volt fontos, ameddig a saját haverokat lehetett helyzetbe hozni, ameddig Mészárosék és társaik folyamatosan nyerészkedhettek a magyar embereken és vállalkozásokon.

 

„Abban a pillanatban, amikor magyar vállalkozók ezrei kerültek patthelyzetbe a koronavírus-járvány közepette, Orbán ismét megmutatta, hogy valójában mennyit érnek kormánya számára a becsületesen boldogulni próbáló magyarok. Orbánék cserben hagyták a vállalkozókat, ellopták előlük a nekik szánt uniós pénzeket, a leszakadó régiókról végérvényesen lemondtak.” – foglalta össze a politikus.

 

Horváth Jácint leszögezte, a Demokratikus Koalíció és az Egységben Magyarországért ezért tekinti elsődleges feladatának a gazdasági környezet gyökeres átalakítását.

 

„Ehhez első lépésben le kell bontanunk a NER gazdasági háttérhatalmát és egy, a tisztességes munka világához elengedhetetlen, átláthatóan működő vállalkozói szektort kell felépítenünk. Április 3. után nem az fog számítani, hogy egy-egy kiváltásgos hány focimeccset nézett végig Orbán Viktor társaságában a felcsúti stadion VIP páholyában, hanem végre valós teljesítmény alapján fog eldőlni, hogy ki lesz sikeres.” – magyarázta a képviselőjelölt.

 

Hangsúlyozta azt is, nem egyedi támogatásokkal kell jogosulatlan előnyhöz juttatni a mindenkori kormányok csókosait, hanem hosszú távon kell biztosítani a magyar kis- és középvállalkozások védelmét és fejlődését.

 

„Egyszer és mindenkorra elég volt abból, hogy az uniós források nem azokhoz jutnak, akiknek azt valójában szánják. A KKV-k számára kiírt uniós pályázati rendszert átalakítjuk, továbbá támogatni fogjuk a több európai országban már sikeresen működő “Vállalkozó Erasmust”, azaz a külföldi tanulást és tapasztalatszerzést magyar vállalkozók számára. De a Demokratikus Koalíció és az Egységben Magyarországért pártjai nem fognak megfeledkezni azokról a leghátrányosabb helyzetű régiókról sem, amelyekről jól láthatóan az Orbán-kormány teljesen lemondott az elmúlt években. Ezért kiemelten fogjuk támogatni az elmaradott térségek felzárkóztatását segítő vállalkozásokat, ösztönözzük a helyi adottságok és előnyök kihasználását.” – fogalmazott Horváth Jácint, kiemelve, a kormányváltás után felszabadítják a magyar gazdasági környezetet Orbánék strómanjaitól és megteremtik a tisztességes magyar vállalkozók boldogulásának lehetőségeit.

RSS