Barion Pixel
Boldog névnapot, Völner Pál!

Boldog névnapot, Völner Pál!

2022.01.25.

Boldog névnapot, Völner Pál!

 

Sermer Ádám, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért keddi sajtótájékoztatóján, a Gyorskocsi utcában ismertette: a Schadl-Völner botrány a legfrissebb bizonyítéka, hogy Orbán Viktorék valódi bűnszervezetté alakították a magyar államot és gátlástalanul lopnak meg mindannyiunkat.

 

„Orbán Magyarországán a NER-es elit a törvények felett áll, nekik nem kell tartaniuk a következményektől, ők bátran vesznek át mocskos kenőpénzeket munkahelyüktől mindössze pár méterre, még akkor is, ha az történetesen az igazságügyi minisztérium.” – fűzte hozzá a politikus.

 

Sermer Ádám a Demokratikus Koalíció az Egységben Magyarországért tagjaként felháborítónak nevezte, hogy a Völner-Schadl botrány több felelőse még mindig nem vállalta a következményeket.

 

„Völner Pál továbbra is szabadlábon hátráltathatja a nyomozást, miközben nap, mint nap derülnek ki újabb mocskos részletek arról, hogy az igazságügyi minisztérium egykori államtitkára milyen gátlástalan módon vette át több tízmillió forint értékben a kenőpénzeket. De Orbán Viktort ez láthatóan nem zavarja, Völner még mindig országgyűlési képviselő lehet.” – sorolta a politikus, hozzátéve, Varga Judit továbbra sem távozott a miniszteri székből, miközben tegnap óta már azt is tudjuk, hogy a miniszter asszony részt vett hatszemközti találkozókon Völnerrel és Schadl-el, azaz korábban nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy nincsen semmi köze a végrehajtok lebukott főnökéhez.

 

„A DK szerint egyértelmű, Orbán maffiaállamában sem büntetőjogi, sem erkölcsi, sem politikai következménye nincs annak, ha valaki korrupciós botrányba keveredik. Ennek az igazságtalanságnak kell véget vetnünk április után, amikor lépésről lepésre lebontjuk a NER velejéig romlott rendszerét és végre egy igazságos Magyarországot építünk.” – zárta a beszédét Sermer Ádám.

RSS