Barion Pixel
Orbán Viktor szótárában a nők védelme ismeretlen fogalom

Orbán Viktor szótárában a nők védelme ismeretlen fogalom

2022.01.25.

Orbán Viktor szótárában a nők védelme ismeretlen fogalom

 

Az Egységben Magyarországért keddi sajtótájékoztatóján a DK képviseletében Bősz Anett, a párt országgyűlési képviselőjelöltje szólalt fel. A politikus emlékeztetett, az elmúlt 12 évben az teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy Orbán Viktor szótárában a nők védelme ismeretlen fogalom.

„A magyar nőknek megszégyenülve kellett tűrniük, hogy a magát családbarátnak hazudó kormány sárba tiporja a jogaikat, hogy Európában szinte egyedülálló módon nem csatlakozik az Isztambuli Egyezményhez, amely a nők védelmét, a családon belüli erőszak megelőzését és felszámolását tartja a legfontosabb feladatának. Ahogy azt is szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy az Orbán Viktor által köztársasági elnöknek kiválasztott Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli minisztereként nem tekintette feladatának, hogy kiálljon az elavult szülészeti ellátási protokoll korszerűsítése, vagy éppen a bántalmazott, gyermekes anyák számára sokszor menedéket nyújtó átmeneti otthonok támogatása mellett sem” – foglalta össze a képviselőjelölt, arra is kitérve, így kerülnek bajba olyan kiváló intézmények, mint az érdi Fészek Klub, amely abban segíti az anyákat és gyermekeket, hogy biztonságban lehessenek, ameddig a családi krízis nem rendeződik. Hozzátette, ezeket az intézményeket is teljesen magukra hagyta az Orbán-kormány, a miniszterelnök Magyarországán ezek a problémák nem léteznek.

Bősz Anett kijelentette, a Demokratikus Koalíció és az Egységben Magyarországért valamennyi pártja is ezért tekinti közös szívügyének a nők jogainak hatékonyabb védelmét.

„Felháborítónak tartjuk, hogy Orbánék világában továbbra sem értik, ha egy nő szeme alatt kék foltok jelennek meg, akkor ő nem a vak komondoron esett át, hanem családon belüli bántalmazás áldozata lett. A miniszterelnök szívtelen, gonosz kormánya milliárdokért hirdeti tévéreklámokban és plakátokon, hogy családbarát, miközben az anyáknak és gyermekeknek sokszor utolsó menedéket nyújtó központokat nem támogatja. Sőt, az ellenzéki városokat sújtó brutális elvonásokkal még a családok átmeneti otthonának önkormányzati fenntartását is ellehetetleníti.” – magyarázta a politikus.

Bősz Anett közölte, a DK szerint egyértelmű, április 3-án le kell váltanunk a kiszolgáltatott nők jogait sárba tipró kormányt és egy olyan Magyarországot kell építenünk, ahol a családon belüli erőszak nem maradhat következmények nélkül.

„Ahol azonnali segítség és menedék jut azoknak, akik bántalmazó kapcsolatban élnek, ahol védtelen anyák és gyermekek lakhatása nem csupán néhány jóindulatú magánember adományán vagy az erőn felül helytálló önkormányzatokon múlik. A következő kormány feladata lesz az önkormányzatoknak plusz forrásokat biztosítani, hogy ezeket a kiszolgáltatott családokat segítő intézményeket támogathassák, hogy egyetlen magyar anya és gyermek se maradhasson támasz nélkül. Ilyen lesz egy valóban nő- és családbarát Magyarország!” – mondta zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok