Barion Pixel
Orbán Viktor az egy évtizede folytatott pusztítását a magyar egészségügyben a saját haverok kifizetésével és a tisztességes magyar emberek kifosztásával fejezi be

Orbán Viktor az egy évtizede folytatott pusztítását a magyar egészségügyben a saját haverok kifizetésével és a tisztességes magyar emberek kifosztásával fejezi be

2022.01.24.

Orbán Viktor az egy évtizede folytatott pusztítását a magyar egészségügyben a saját haverok kifizetésével és a tisztességes magyar emberek kifosztásával fejezi be

 

Dr. Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa az Egységben Magyarországért hétfői sajtótájékoztatóján a DK képviseletében emlékeztetett, miközben a koronavírus-járvány ötödik hullámában sem lehetünk elég hálásak a folyamatosan hősiesen helytálló egészségügyi dolgozóknak, napról napra nyilvánvalóbba válik, hogy Orbán Viktor teljesen lemondott a magyar állami egészségügyről.

 

„A miniszterelnök inkább saját oligarcháinak zsebét kitömve próbálja felpumpálni a magánegészségügyi ellátórendszert. Nem véletlen, hogy rövid időn belül Mészáros Lőrincé lehet az ország legnagyobb magánegészségügyi biztosítója, amiből Orbán legjobb barátja már tavaly is többszáz millió forintnyi osztalékot vett. Ahogy az sem véletlen, hogy tavaly november óta tudjuk, az egészségügyi kiadások közel 30 százalékát a magyarok a saját zsebükből kénytelenek fedezni, ami az uniós országok között az egyik legmagasabb arány.” – foglalta össze a politikus. Hangsúlyozta, az orbáni egészségpolitika összeomlása a kiváltságos kevesek magánegészségügyi szolgáltatóit hizlalta fel, miközben magyar családok sokaságának kell dönteni, hogy az egészségét vagy a megélhetését teszik ki veszélynek.

 

„Orbán Magyarországán mára ezek a családok a saját bőrükön, pontosan érzik: semmiben nem számíthatnak a kormányra, ha a legértékesebb dologról, az egészségről van szó.” – tette hozzá Komáromi, kiemelve, a Demokratikus Koalíció az Egységben Magyarországért tagjaként felháborítónak tartja, hogy Orbán Viktor az egy évtizede folytatott, módszeresen végigvitt pusztítását a magyar egészségügyben a saját haverok kifizetésével és a tisztességes magyar emberek kifosztásával fejezi be.

 

„Teljesen világos, hogy Orbánék is felmérték, szinte helyrehozhatatlan károkat okoztak a magyar egészségügyi ellátórendszerben mindazokkal az elvont forrásokkal, amelyet a magyar emberek gyógyítása helyett stadionokra és más felesleges látványberuházásokra szórtak el. Ám ahelyett, hogy Orbánék beismernék történelmi felelősségüket és megpróbálnák megmenteni az összeomlás szélén álló állami ellátórendszert, ehelyett a magánegészségügybe kényszerítik a magyar embereket, akik így egész Európában az egyik legmagasabb arányban kénytelenek saját zsebükből fizetni a gyógyulásukért.” – magyarázta a politikus. Arra is kitért, hogy a DK szerint a kormányváltást követően ezért rendszerszintű változássokra van szükség az egészségügyben.

 

„Egy év alatt fokozatosan meg kell teremteni annak a feltételeit, hogy egyetlen várólista se lehessen hosszabb két hónapnál és minél hamarabb orvosolni kell az Orbán-kormány egyik legsúlyosabb örökségét, a létszámhiányt az egészségügyben. Nem lehet ugyanis, hogy 2022-ben tisztességes magyar emberek, a saját megélhetésüket veszélybe sodorva kell, hogy a magánegészségügybe meneküljenek, mert az állam képtelen gondoskodni róluk.” – mondta zárásként Dr. Komáromi Zoltán.

RSS
Kapcsolódó politikusok