Barion Pixel
Csonka Balázs: A kör bezárult – Varga Judit erkölcsileg és politikailag is megsemmisült, újabb megdöbbentő részletek derültek ki a Schadl-Völner botrányban

Csonka Balázs: A kör bezárult – Varga Judit erkölcsileg és politikailag is megsemmisült, újabb megdöbbentő részletek derültek ki a Schadl-Völner botrányban

2022.01.24.

Csonka Balázs: A kör bezárult – Varga Judit erkölcsileg és politikailag is megsemmisült, újabb megdöbbentő részletek derültek ki a Schadl-Völner botrányban

 

Csonka Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján ismertette, reggelre újabb gyomorforgató részletek láttak napvilágot a Völner-Schadl korrupciós botrányban. 

 

„A 444. hu információ szerint a letartóztatott végrehajtók közül ketten is beismerő vallomást tettek, amelyben részletezték többek között, hogy Völner és Schadl a korrupciós befolyásolhatóság alapján döntöttek arról, hogy ki lehet végrehajtó. Magyarul, még véletlenül sem a szakértelem, csak a mocskos ügyletek csúcsra járatása számított. A jegyzőkönyv szerint Völner személyesen is bemutatta Schadl-t Vargának, hogy a végrehajtói kamarát érintő folyamatban lévő ügyekről tárgyaljanak.” – foglalta össze a politikus.  

 

Csonka Balázs kijelentette, a Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy Varga Juditról az elmúlt hetek folyamatos tagadása és hazudozása után kiderült, hogy személyes találkozókon vett részt a Végrehajtói Kar egykori elnökével. 

 

„A DK az elmúlt hetekben immáron sokadszor Varga Judithoz fordul. A legfrissebb bizonyítékok ismeretében kérdezzük: mióta tudott Varga Judit arról, hogy legfőbb bizalmi emberét kéthavi rendszerességgel fizetik le az igazságügyi minisztérium bejáratától mindössze néhány méterre? Mi hangzott el Varga, Schadl és Völner hatszemközti találkozóján? Miért tagadta a személyes érintettséget korábban Varga Judit? Kapott-e a miniszter asszony vagy a minisztérium más munkatársa is kenőpénzt a hallgatásért? Lehet-e összefüggés a miniszter asszonyon napi gyakorisággal megjelenő többmilliós luxusékszerek a Völner-Schadl féle ellopott százmilliók között?” – sorolta a képviselőjelölt. Hangsúlyozta, Varga Juditnak eljött a szembenézés ideje, az igazságügyi miniszternek vállalnia kell az erkölcsi és politikai következményeket, le kell mondania az igazságügyi miniszteri tisztségéről és mostantól a nyomozóhatóságok rendelkezésére kell állnia. 


Csonka Balázs úgy fogalmazott: hogy Varga Judit is értse, sportnyelven szólva a miniszter asszony mostanra sakk-mattot kapott. 

 

„Nyilvánvaló ugyanis, hogy Varga találkozott Schadl Györggyel, ahogyan azt is tudjuk, hogy Varga elsőszámú bizalmi embere a lebukástól még nem is rettegve, az igazságügyi minisztérium épületénél intézte a kenőpénzek átadását.” – jelentette ki a politikus. Arra is kitért, ha ezek után Varga Judit továbbra is kitart a nyilvánvalóan egyre kevésbé hihető álláspontja mellett, miszerint ő nem tudott a korrupciós botrányról, a miniszter erkölcsi és politikai felelőssége mellett, már a szakmai alkalmatlansága is bizonyított lenne. 

 

„Hogyan lenne ugyanis alkalmas az az ember a magyar igazságügy felügyeletére, aki a tőle pár méterre folyó mocskos vesztegetési ügyleteket közelről szemlélte éveken keresztül?” – kérdezte zárásként Csonka Balázs.   

RSS