Szarkándi Lajosné: Arcpirító, hogy napi 24 forintos emeléssel alázzák meg a szociális konyhákat Orbánék

2022.01.18.

Egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az önkormányzatok a szociális konyhák működtetésével. A rohamosan emelkedő élelmiszerárakkal gyakorlatilag lehetetlen lépést tartani. A kormány pedig ezt szokás szerint, a maga arcpirító módján kezeli: napi 24 forintos „emelést” biztosítanak az ellátáshoz.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy Orbánék egy fél száraz pogácsára sem elegendő összeggel szúrják ki az egyébként is nehéz helyzetben lévő önkormányzatok, és a segítségre szoruló emberek szemét. A Karmelita kolostor menzáján dőzsölő kormány nem csupán elszakadt a valóságtól, de nagyon úgy tűnik, már szándékosan alázzák a rászorulókat. A 2022-es választások után az új kormány nem alamizsnát, hanem emberhez méltó jövőt fog kínálni.

Szarkándi Lajosné
Az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje Baranya 4. sz. választókerületében, szociálpedagógus