Barion Pixel
Szakács László: Milliárdokkal gazdagodott a Quaestor-károsultakon Mészáros és Tiborcz

Szakács László: Milliárdokkal gazdagodott a Quaestor-károsultakon Mészáros és Tiborcz

2022.01.17.

Szakács László: Milliárdokkal gazdagodott a Quaestor-károsultakon Mészáros és Tiborcz

 

Szakács László a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet arra, hogy Mészáros Lőrinc és Tiborcz István mindössze 80 millió forintból szereztek meg egy több mint 3 és fél milliárd forintot érő szállodát, amely a Quaestor-cégek tulajdonában állt. Az országgyűlési képviselő szégyennek nevezte, hogy a miniszterelnök családja a Quaestor-károsultakon gazdagodik, miközben tisztességes magyarok ezrei veszítették el életük munkáját és minden megtakarításukat.

„A 24.hu írta meg, hogy Mészáros Lőrinc és Tiborcz István mindössze 80 millió forintból szereztek meg egy több mint 3 és fél milliárd forintot érő szállodát, amely a Quaestor-cégek tulajdonában állt. A miniszterelnök veje és a miniszterelnök gyerekkori barátja 2 milliárd forintos árverési áron csaptak le a 3 és fél milliárdot érő mátraházi Lifestyle Hotelre, de még ezt a 2 milliárdot sem kellett kifizetniük, mert egy 2 milliárdos banki követelést adtak cserébe, amit korábban mindössze 80 millió forintért vettek. Így lett Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak 80 millió forintért egy több mint 3 és fél milliárdot érő szállodája, és így lettek a Quaestor-károsultak szegényebbek ezzel a 3 és fél milliárddal” – emlékeztetett sajtótájékoztatóján Szakács László.

„A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a miniszterelnök családja a Quaestor-károsultakon gazdagodik. Tisztességes magyarok ezrei veszítették el életük munkáját és minden megtakarításukat a brókerbotrányban, a kormány most mégsem nekik segít. Azt a vagyont, amiből ezeket az embereket és családokat kártalanítani lehetett volna, éppen most adták oda az Orbán-családnak, méghozzá gombokért. Mindegy, hogy mi történik az országban; járvány, brókerbotrány vagy bármi más, mindig mindenen a fideszes kiváltságosok keresnek milliárdokat. A DK szerint április 3-án kormányváltással vethetünk ennek véget egyszer és mindenkorra, utána pedig minden így szerzett vagyonnal el kell számoltatni a Fidesz milliárdos luxuselitjét” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

RSS