Barion Pixel
Szakács László: 1,8 millióért helikopterezett Áder - A DK magyarázatot követel

Szakács László: 1,8 millióért helikopterezett Áder - A DK magyarázatot követel

2022.01.13.

Szakács László: 1,8 millióért helikopterezett Áder - A DK magyarázatot követel

 

Szakács László a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet arra, hogy Áder János köztársasági elnök tavaly 1,8 millió forintot költött egy helikopteres útra Sátoraljaújhely-Kassa úti céllal.

Az országgyűlési képviselő elmondta: egy közjogi méltóság esetében persze előfordulhat olyan helyzet, hogy egy eseményre sietnie kell, és ezért indokolt lehet a légi úton való közlekedés, itt közel sem erről van szó: „maga a Köztársasági Elnöki Hivatal sem tudta megindokolni a sajtónak, hogy miért volt erre szükség, és hova kellett helikopteren sietnie a köztársasági elnöknek. Sokkal inkább arról lehet tehát szó, hogy Áder János megirigyelte a fideszes milliárdos barátai luxuséletét, ezért pattant ő is két és fél órára helikopterre” – mondta Szakács.

Az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje hangsúlyozta: „a Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot vár a kormánytól: miért érezte úgy a köztársasági elnök, hogy hivatali idejében, közpénzől hódolhat a fideszes luxuselit egyik kedvenc hobbijának, a helikopterezésnek? Miért kellett a magyar adófizetőknek közel kétmillió forintot kifizetniük azért, hogy Áder János egy egyszerű szombati napon is végezze a munkáját? Mennyiben tartják összeegyeztethetőnek a helikopteres luxusutat az Áder János által sokszor hangoztatott klímavédelemmel? Miért derül ki havonta egy fideszesről, hogy magánrepülőn, helikopteren vagy luxusjachton múlatja az időt?” – sorolta a kérdéseket Szakács László, hozzátéve: a DK szerint április harmadikán véget vethetünk a fideszes kiváltságosok rongyrázásának, ehhez le kell váltanunk az Orbán-kormányt.

Mint mondta: beszédes körülmény, hogy a szóban forgó esemény másik résztvevője, Zuzana Caputova szlovák köztársasági elnök menetrend szerinti járattal érkezett a rendezvényre. „Ebből is látszik, hogy ez egy előre leegyeztetett, tervezhető program volt, nem az utolsó pillanatban derült ki, hogy Áder Jánosnak jelenése van az eseményen. Eddig sem a Köztársasági Elnöki Hivataltól, sem a kormánytól nem kaptak magyarázatot a magyarok a történtekre” – jelentette ki a DK képviselője, elismételve: a DK azonnali magyarázatot vár a kormánytól arra, miért érezte úgy a köztársasági elnök, hogy hivatali idejében, közpénzből hódolhat a fideszes luxuselit egyik kedvenc hobbijának, a helikopterezésnek.

RSS