Barion Pixel
Egységben Magyarországért: A Fidesz a magyarokkal akarja megfizettetni bűnei árát!

Egységben Magyarországért: A Fidesz a magyarokkal akarja megfizettetni bűnei árát!

2022.01.12.

Egységben Magyarországért: A Fidesz a magyarokkal akarja megfizettetni bűnei árát!

 

Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese, a Liberálisok elnöke közös ellenzéki sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy a kormány mértéktelen lopása következtében az EU már jó ideje elzárta a pénzcsapokat, ezért Orbán 755 milliárdos megszorítással sújtja a magyarokat, ám ennek háromnegyedéről nem árulja el, hogyan és kiken szeretné megspórolni.

A DK és a Liberálisok politikusa a Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik országgyűlési képviselőjével és Barabás Richárddal, a Párbeszéd szóvivőjével tartott közös sajtótájékoztatón kijelentette: mára teljesen világossá vált, hogy a kormány a választások után fájdalmas megszorításokra készül. „Egyrészt az uniós pénzek a korrupció miatt már hónapok óta nem jönnek, és nem is fognak jönni, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök. Másrészt a gazdasági gondok is sokasodnak, a rekordgyenge forinttól a magas üzemanyag- és energiárakon át az órási államadósságig bezárólag. A kormány már be is jelentette, hogy 755 milliárd forintos megszorítást hajt végre idén. Azt, hogy ezt a pénzt honnan fogják lefaragni, nem árulták el teljes egészében, hiszen 150 milliárd forintról a mai napig nem tudjuk, hogy honnan akarja elvenni az Orbán-kormány. Ahogy azt sem tudjuk, hogy honnan fog hiányozni a beruházási alap 400 milliárd forintja” – fogalmazott Bősz Anett.

„A Demokratikus Koalíció és az Egységben Magyarországért szerint teljesen világos, hogy az Orbán-kormány megszorításokra készül a választás után. A Fidesz 12 év alatt rokonokat, barátokat, vejeket és strómanokat tett milliárdossá a Magyarországnak járó uniós pénzekből. Most, hogy mindennek itt a következménye, hiszen az EU elzárta a péncscsapokat, a Fidesz a magyarokkal akarja megfizettetni a bűnei árát. Ezt közösen kell megakadályoznunk, áprilisba le kell váltanunk az Orbán-kormányt, ha nem akarunk megszorításokat!” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Bősz Anett szerint beszédes, hogy 12 évnyi államadósság elleni harc után jutottunk oda, hogy ma az államadósság hasonló szinten van, mint 2011-ben. „A kormány sorra veszíti el a harcokat a valós ellenségek ellen, sem az államadósságot, sem a forint mélyrepülését nem tudta megállítani, és pontosan így vallott kudarcot a járványkezelésben is. Orbán Viktor arra készül, hogy a gazdaságpolitikája kudarcát ne ő fizesse meg, ne a fideszes luxuselit milliárdosai fizessék meg, hanem a magyarok, a tisztességes sokak fizessék meg” – mondta Bősz a sajtótájékoztatón, majd elismételte: a Demokratikus Koalíció, a Liberálisok és az Egységben Magyarországért szerint közösen kell megakadályoznunk, hogy az Orbán-kormány a választás után megszorítócsomaggal sújtsa a magyarokat.

RSS
Kapcsolódó politikusok