Barion Pixel
A DEL csekket küldött vissza Orbán Viktornak lakhatásra és tandíjra, hogy ezzel támogasson minden magyar fiatalt!
A DEL csekket küldött vissza Orbán Viktornak lakhatásra és tandíjra, hogy ezzel támogasson minden magyar fiatalt! 2022.01.09.

A DEL csekket küldött vissza Orbán Viktornak lakhatásra és tandíjra, hogy ezzel támogasson minden magyar fiatalt!

 

A DK ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület Orbán Viktor felcsúti házához látogatott, hogy válaszoljon a miniszterelnök kunyerálására, csekket dobjon be Orbán postaládájába, és tőle, illetve az ország strómanjától, Mészáros Lőrinctől kérjen adományokat a fiatalok lakhatására és a tandíjra.

 

Csúcs Zsombor, a DEL elnöke elmondta: Orbán Viktor az elmúlt napokban pénzt kunyerált a tisztességes magyar emberektől a Fidesz választási kampányára, mindezt 12 olyan év után, amikor haverjaival együtt szétlopta az országot, megkeserítette a nyugdíjasok, családosok boldogulását és a fiatalok továbbtanulását, pályakezdését. „Ma azért fizetünk méregdrága tandíjakat az egyetemen, mert Orbán Viktor így döntött, ma azért küzdenek fiatalok tízezrei a mindennapi megélhetésért, mert az Orbán-kormány cserbenhagyta azokat a magyar fiatalokat, akik a járvány idején elveszítették a munkájukat” – fogalmazott az ifjúsági szervezet elnöke.

 

A Demokratikus Lendület tagjai ezért elmentek Orbán Viktor felcsúti házához, hogy csekket dobjanak be a miniszterelnök postaládájába, és tőle, illetve az ország strómanjától, Mészáros Lőrinctől kérjenek adományokat a fiatalok lakhatására és a tandíjra. „Orbán eddig csak azt bizonyította, hogy fontosabb neki egy kínai, kommunista egyetem megépítése, mint a magyar fiatalok jövője. Támogassák inkább a fiatalok jövőjét ahelyett, hogy arcpirító módon pénzt kérnek a Fidesz gyűlöletkampányára! Orbán és a Fidesz nélkül van jövője Magyarországnak, de a fiatalok nélkül nincs!" - fogalmazott Csúcs Zsombor a sajtótájékoztatón.

 

Az ifjúsági szervezet tagjai a forgatás alatt észrevették, hogy a felcsúti stadion egyik biztonsági őre éppen telefonon diktálja be valakinek az autó rendszámát, amivel érkeztek, ezért a Demokratikus Lendület elnöke megkérdezte tőle, miért volt szükség erre. A biztonsági őr elmondta, hogy a TEK-nek adta le az autó típusát és rendszámát, de a felcsúti stadion körül egyébként is arcfelismerő kamerák működnek, tehát a TEK a jelentés nélkül is pontosan tudja, hogy kik és miért jöttek Orbán háza elé. "Ez ma 2022-ben az orbáni Magyarország. Menjetek el szavazni, hogy leválthassuk ezt a diktatúrát!" - szólította meg a fiatalokat a DEL elnöke.

 

Az erről készült teljes videó a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán érhető el: https://www.facebook.com/dk365/videos/1578264322537201 

A videó az alábbi linkről letölthető: https://drive.google.com/file/d/1NffzgZrC_WkDvYxiQglmhufNnT1E-NkS/view 

RSS