Barion Pixel
Aláírásgyűjtés - népszavazás - kormányváltás - Ebben a sorrendben fogjuk visszavenni hazánkat a Fidesztől!

Aláírásgyűjtés - népszavazás - kormányváltás - Ebben a sorrendben fogjuk visszavenni hazánkat a Fidesztől!

2022.01.05.

Aláírásgyűjtés - népszavazás - kormányváltás - Ebben a sorrendben fogjuk visszavenni hazánkat a Fidesztől!

 

Dobrev Klára Márki-Zay Péterrel, az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltjével, Karácsony Gergely főpolgármesterrel, a Párbeszéd társelnökével, Donáth Annával, a Momentum elnökével, európai parlamenti képviselőjével, Kunhalmi Ágnessel, az MSZP társelnökével, Kanász-Nagy Mátéval, az LMP társelnökével és Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével tartott közös sajtótájékoztatót az egységes ellenzék által indított aláírásgyűjtésről.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke a sajtótájékoztatón elmondta: „mi, DK-sok hiszünk a csapatmunkában, mi sem bizonyítja jobban ezt, mint az a példátlan munka, amit a népszavazás alatt végeztünk, legyen szél, hideg, hétköznap, vagy ünnep. Mi, DK-sok régóta tudjuk, hogy a siker kulcsa a szervezettség és a csapatmunka. Az elmúlt hetekben ezt ismét megmutattuk, kint voltunk az ország minden pontján; ünnepek előtt, ünnepek között és ünnepek után, hétköznap és hétvégén, esőben, szélben és hidegben is. Természetesen kint vagyunk most is, egészen addig, amíg össze nem gyűlik a 200 ezer aláírás. Mi ilyenek vagyunk, nem elégszünk meg a szavakkal és a beszéddel. Mi a tettekben és az alázatos munkában hiszünk, amit mindig, minden esetben el is szoktunk végezni - akkor is, amikor esetleg csendben vagyunk. Sok DK-ssal beszéltem, mielőtt ide jöttem, nagyon bizakodóak voltak. Azt mondták, hogy az emberek értik és érzik, hogy egyre jobban közeledünk afelé, amiért a DK-t megalapítottuk: a Fidesz legyőzéséhez és az Orbán-rendszer lebontásához” – fogalmazott Dobrev Klára.

A DK EP-képviselője szerint bár a legtöbb DK-s valószínűleg már az elsők között aláírta az egységes ellenzék népszavazási kezdeményezését, mégis mindenkit arra kér, hogy ha még nem írta alá, akkor minél hamarabb tegye meg. „Álljunk meg egy percre, hogy együtt továbbmehessünk, írjuk alá az egységes ellenzék népszavazási kezdeményezését! Előválasztás, népszavazás, kormányváltás - ebben a sorrendben fogjuk lépésről-lépésre visszavenni a hazánkat a Fidesztől, hogy az ország újra rólunk, magyarokról szóljon. Az utcákon kint lévő DK-s aktivistáknak ezúton is nagyon köszönöm azt az áldozatos munkát, amit végeznek, nélkülük soha nem lehetne szabad, demokratikus és európai Magyarország” – jelentette ki Dobrev Klára.

RSS
Kapcsolódó politikusok