Barion Pixel
Így fogjuk helyrehozni a lerombolt egészségügyünket!

Így fogjuk helyrehozni a lerombolt egészségügyünket!

2021.12.29.

Így fogjuk helyrehozni a lerombolt egészségügyünket!

 

Az ellenzék közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy a koronavírus járvány megmutatta, mit tett az egészségügyünkkel a Fidesz 11 éves kormányzása. A 2022-es kormányváltás után szakmai irányítással és megbecsült egészségügyi dolgozókkal fogjuk helyreállítani a lerombolt egészségügyünket! – ígérték az ellenzéki politikusok.

Dr. Komáromi Zoltán Lukács László Györggyel, a Jobbik országgyűlési képviselőjével és Havasi Gáborral, a Momentum egészségügyi szakértőjével tartott közös sajtótájékoztatón elmondta: az orvos- és szakápolóhiány mára gyakorlatilag minden intézményt érint, osztályok zárnak be az emberhiány miatt, miközben jobb esetben hónapokat kell várnunk egy vizsgálatra vagy beavatkozásra, rosszabb esetben akár éveket. „Orbán Viktor több mint egy évtizeddel ezelőtt azt mondta, hogy az egészség nem lehet üzlet, mára pedig nincs virágzóbb üzlet a magánegészségügynél. Aki teheti, az a fizetős egészségügyi szolgáltatókhoz menekül, mindenki más pedig hónapokat, éveket vár, hogy gyógyuláshoz jusson az egészségügyre befizetett tetemes adója és járuléka után. Már nem kell arról beszélni, hogy mikor fog összeomlani az egészségügy, a járvány alatt ez megtörtént, látjuk a következményeit” – jelentette be a DK politikusa.

A Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa szerint a kormányváltás után azonnali intézkedésekre lesz szükség az egészségügyben. „Önálló Egészségügyi Minisztériumot kell létrehozni, 4 év alatt európai szintre kell emelni a egészségügyre fordított állami kiadások arányát, nem utolsó sorban pedig érdemi béremelésre van szükség az egészségügyben, hiszen a legnagyobb probléma éppen abból adódik, hogy sem az orvosok, sem az ápolók, sem a többi dolgozó nincs ma eléggé megbecsülve. Ha azt akarjuk, hogy ne csak a tehetősek és a gazdagok kiváltsága legyen egészségesnek lenni, akkor azonnali intézkedésekre lesz szükség az egészségügyben a kormányváltás után, erre készül az egységes ellenzék” – fogalmazott a szakpolitikus.

Komáromi hozzátette: az elmúlt hónapok fájdalmas leckét adtak abból, hogy mi kell és mi nem kell egy működő egészségügyhöz. „Nem raktárban porosodó kínai lélegeztetőgépekre van szükség, amelyeken valakik milliárdokat kerestek. Ettől nem lesz több intenzív osztály, intenzíves orvos vagy ápoló. Nem milliárdos kórházi adósságokra, egészségügyi dolgozók ezreinek elüldözésére, a járványadatok eltitkolására vagy meghamisítására van szükség, hanem az egészségügy szakmai irányítására és megbecsült egészségügyi dolgozókra” – húzta alá a DK politikusa.

RSS
Kapcsolódó politikusok