Barion Pixel
A magyaroknak is jár az európai minimálbér!

A magyaroknak is jár az európai minimálbér!

2021.12.29.

A magyaroknak is jár az európai minimálbér!

 

Az ellenzék közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy Orbán a választás előtt kétségbeesett osztogatásokba kezdett. Az ellenzéki politikusok elmondták: mindent meg fognak tenni az európai minimálbérért, és azért küzdenek, hogy a létminimumot meghaladó minimálbér ne lehessen politikához kötött.

Varju László Ilyés Mártonnal, a Momentum elnökségi tagjával és Tordai Bencével, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettesével tartott közös sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett: a magyarok évek óta azt látják, hogy Orbán Magyarországán a tisztességes munkának nincs becsülete. „Miközben a fideszes elit; rokonok, barátok és oligarchák a lopással és a korrupcióval milliárdossá váltak, a magyar bérek már a régióban is a sor végén kullognak. A fideszes kevesek már meggazgadodtak, a tisztességes sokak pedig próbálnak túlélni. Már nem csak a lengyelek vagy a csehek fizetése ér többet, mint a miénk, hanem a szlovákoké is, lassan pedig a román béreket is irigykedve fogjuk figyelni. Nem meglepő, hogy az Orbán-kormány a választások előtt elkezdett ígérgetni és minimálbér-emelésről beszélni, de ez csak ragtapasz a nyílt törésre” – jelentette ki a DK országgyűlési képviselője.

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke szerint valódi változás csak akkor lesz, ha 2022-ben együtt leváltjuk az Orbán-kormányt és kiharcoljuk a minden tagállamra és kormányra kötelező érvényű európai minimálbért. „A DK régóta küzd azért, hogy legyen európai minimálbér nekünk, magyaroknak is. Ez ma már nem csak a mi, hanem az egységes ellenzék álláspontja is, amihez foggal-körömmel fogunk ragaszkodni. Mi, magyarok sem érünk kevesebbet, mint más európaiak, hiába akarja ezt velünk elhitetni ez a gonosz és elnyomó hatalom. Nekünk, magyaroknak is jár az európai minimálbér, ami végre nem kormányokon és választási ígéreteken fog múlni, hanem garantált lesz minden európai polgárnak, köztünk nekünk is” – fogalmazott Varju László.

Hozzátette: elég volt abból, hogy ha valami jó történik a bérekkel, akkor az csak egy választás előtti osztogatás lehet, hogy aztán a választás után még többet is elszedjenek tőlünk a különböző adókkal, mint amit emeltek. „A magyaroknak éppen ebből van már elege. Pontosan azért kell európai minimálbér, hogy végre a politikától függetlenül garantálva legyen az európai megélhetés mindenki számára, aki dolgozik. Nagyon világos választás ez: Orbán alatt éveken át alacsonyabb volt a minimálbér, mint a létminimum összege, tehát törvényesen lehetett kevesebbet fizetni a munkánkért, mint amennyiből meg lehet élni az országban. Mi ezzel szemben azt képviseljük, hogy ne csak a munkánk és ne csak az áraink legyenek európai színvonalúak, hanem a fizetésünk is, mert mi, magyarok sem érünk kevesebbet” – nyomatékosította a DK képviselője.

RSS
Kapcsolódó politikusok