Barion Pixel
Mennyi pénzt keresett a gyenge forinton a Matolcsy vezette jegybank az emberek kárára?

Mennyi pénzt keresett a gyenge forinton a Matolcsy vezette jegybank az emberek kárára?

2021.12.21.

Mennyi pénzt keresett a gyenge forinton a Matolcsy vezette jegybank az emberek kárára?

 

A Demokratikus Koalíció és a Momentum közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy 14 éves csúcsra ért az infláció, a gyenge forintról pedig éppen az infláció fő felelőse, Matolcsy György és az általa vezetett jegybank tehet, amely tavaly 286 milliárd forintot keresett a gyenge forinton.

Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese, a Liberálisok elnöke az Ilyés Mártonnal, a DK elnökségi tagjával tartott közös sajtótájékoztatón elmondta, hogy a gyenge forint és az infláció mértéke mindennek az árában meglátszik, a kenyértől az üzemanyagon át a gyógyszerekig, az ország pedig a bőrén érzi, hogy hónapról hónapra elértéktelenedik a fizetés és a nyugdíj. „Mi, ellenzéki politikusok, sokat foglalkozunk azzal, hogy mennyivel nehezebb az élet, mint akár csak pár hónappal ezelőtt, arról azonban általában már kevesebb szó esik, hogy ki járt jól a gyenge forinttal. Az első helyen márpedig éppen a gyenge forint fő felelőse, Matolcsy György és az általa vezetett jegybank áll, amely tavaly például 286 milliárd forintot keresett a gyenge forinton. Nem véletlenül állunk tehát most a jegybank épülete előtt” – jelentette ki a DK és a Liberálisok politikusa.

Bősz Anett úgy fogalmazott: „a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok azonnali válaszokat követelnek Matolcsy Györgytől: idén mennyit keresett a jegybank a rekordgyenge forinton és a rekordmagas infláción? Meghaladja-e ez az összeg még a tavalyi, közel 300 milliárd forintot is? Mit tervez a jegybank a gyenge forinton keresett milliárdokkal: idén is szobrokat vesznek ebből a pénzből, esetleg idén is készül többtíz millió forintos egyedi csomózású luxusszőnyeg? Mire költi a gyenge forint legfőbb felelőse a gyenge forinton és a magyar családok kárán keresett milliárdokat?” – tette fel kérdéseit az ellenzék érdi országgyűlési képviselőjelöltje a Momentummal tartott közös sajtótájékoztatón.

RSS
Kapcsolódó politikusok