Varju László: Leállt az európai uniós gyorskölcsönök kifizetése - A kormány a magyar kisvállalkozókat bünteti

2021.12.20.

Varju László sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy a Magyar Fejlesztési Bank megtagadta a cégeknek már odaítélt gyorskölcsönök kifizetését több uniós pályázat és már elvégzett munka után, azaz hiába a fideszes lopások, az oligarchák és a Mészáros Lőrincek miatt függesztette fel az EU az uniós kifizetéseket, a Fidesz a tisztességes magyar vállalkozásokon veri el a port.

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke szerint felháborító, hogy a kormány magyar közép- és kisvállalkozásokat nem fizet ki a korrupció miatt született uniós döntésre hivatkozva. Varju László arra figyelmeztette a Fideszt: nem a tisztességes magyar kisvállalkozások loptak, hanem a fideszes nagyvállalkozók, szenvedjék el ők a következményeket is! Hozzátette: a DK szerint egy tisztességes kormány minden elvégzett munkát kifizetne a magyar vállalkozásoknak, az más kérdés, hogy egy tisztességes kormány soha nem került volna ilyen helyzetbe. „A DK szerint a történtek mindent elmondanak az Orbán-rendszer gondolkodásáról: lopásra mindig lesz pénz, de a tisztességes munkának nincs becsülete, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök. Ezért nemzeti érdek, hogy jövő tavasszal leváltsuk az Orbán-kormányt” – fogalmazott a DK alelnöke.

„Bezzeg arról nem hallunk híreket, hogy Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István nem jutott hozzá egy-egy milliárdos értékű pályázati forráshoz. Nem hallunk híreket arról, hogy a legnagyobb fideszes korrupciós ügyek felelősei és nyertesei bármilyen következményekkel néznének szembe az EU döntése után. Csak azt halljuk, hogy éppen a tisztességes magyar cégeket nem fizetik ki. Egyértelmű az üzenet a kormánytól: lopásra mindig lesz pénz, de a tisztességes munkának nincs becsülete, amíg Orbán Viktor a miniszterelnöke” – jelentette ki Varju, elismételve, hogy nem a tisztességes magyar kisvállalkozások loptak, hanem a fideszes nagyvállalkozók, ezért nekik kell elszenvedniük a következményeket is.