dr. Molnár Csaba: Orbánék hiába hazudnak folyamatosan, újabb adat bizonyítja, hogy a magyar gazdaság lejtmenetbe kapcsolt

2021.12.20.

Az Orbán-kormány egyik legtöbbet hangoztatott hazugsága lett az elmúlt időszakban, hogy a magyar gazdaság jól teljesít. A világbank legfrissebb adatait feldolgozó kutatás szerint azonban nem hogy nem teljesít jobban a magyar gazdaság, de még a közép-kelet-európai régióban is folyamatosan csúszik visszafelé hazánk a gazdasági fejlettség területén.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy Orbán Viktor személyesen felelős a magyar gazdaság régión belüli lemaradásáért. Miközben a miniszterelnök és a kormányzati propaganda magyar gazdasági csodáról beszél, évtizedes csúcsra nőtt az infláció, folyamatosan 370 forint körül ingadozik az euró árfolyama, és még soha nem volt akkora a költségvetési hiány, mint idén novemberben. Ami Orbánnak gazdasági csodát, az a valóságban Magyarország régión belüli visszaesését, a magyar embereknek pedig a tisztességes megélhetés ellehetetlenülését jelenti. A DK szerint a miniszterelnök gazdaságpolitikája újabb elégtelen értékelést kapott, a hazug propagandát ismét legyőzte a rideg valóság.

dr. Molnár Csaba
A DK ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja