Barion Pixel
Karácsony előtt ingyenes Covid-teszteket követel a DK

Karácsony előtt ingyenes Covid-teszteket követel a DK

2021.12.15.

Karácsony előtt ingyenes Covid-teszteket követel a DK

 

Miközben naponta még mindig 150-nél is több honfitársunkat veszítettük el a járványban és még mindig emelkedik a fertőzöttek száma, sok család számára komoly fejtörést okoz a közelgő ünnep. Szabad-e nagy családi körben, idős nagyszülőkkel együtt ünnepelni?

A Demokratikus Koalíció szerint a megoldás végtelenül egyszerű. Varga Zoltán arra szólította fel a magyar kormányt, hogy a karácsonyt megelőző napokban legyenek ingyenes koronavírus-tesztek, hogy minél több magyar család kaphasson aktuális képet és biztonságban, önfeledten ünnepelhessen az előttünk álló időszakban. A DK frakciószóvivője sajtótájékoztatóján arról beszélt, felháborító, hogy a magát nem csupán futball-, hanem vírusszakértőnek is képzelő miniszterelnök, minden szakmai észérvvel szembe menve kijelenti, hogy a tesztelés semmit nem segít a járvány negyedik hullámában. Varga Zoltán szerint ezzel szemben az teljesen egyértelmű, hogy ingyenes és tömeges teszteléssel sok millió magyar család ünnepét lehetne a vírustól biztonságosabbá tenni.

A DK-s politikus emlékeztetett, hogy ezekben a hetekben több más európai országban is különböző módszerekkel ösztönzik a lakosságot, hogy teszteljenek. Nagy-Brittaniában például gyógyszertárakban elérhető, teljesen ingyenesen igényelhető, otthoni tesztcsomagokkal segítenek, míg a szomszédos Ausztriában a legnagyobb üzletláncoknál, benzinkutaknál alakítottak ki államilag finanszírozott ingyenes koronavírus-tesztállomásokat, hogy így könnyítsenek az emberek terhein. Varga szerint elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány megvárja, ameddig lejár a tesztek szavatossági ideje, nem segít a magyar családokon, akiknek saját zsebből kell megfizetniük a méregdrága teszteket, mi több, a magyar miniszterelnök még a tesztelés ellen is hergel a felelőtlen kijelentéseivel.

RSS
Kapcsolódó politikusok