Barion Pixel
Szakács László: Hány, a Völner-ügyben érintett bírósági végrehajtó nyerészkedett a devizahitelesek lakásain?

Szakács László: Hány, a Völner-ügyben érintett bírósági végrehajtó nyerészkedett a devizahitelesek lakásain?

2021.12.14.

Szakács László: Hány, a Völner-ügyben érintett bírósági végrehajtó nyerészkedett a devizahitelesek lakásain?

 

Szakács László országgyűlési képviselő a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a Völner-botrányban nem csak a Fidesz államtitkárát és a végrehajtók elnökét gyanúsítják korrupcióval, hanem 7 további végrehajtót is. A DK szerint mindenkinek joga van tudni: volt-e más is Völner Pálon kívül az Igazságügyi Minisztériumban vagy a kormányban, aki kilakoltatott devizahiteles családok otthonain gazdagodott – jelentette ki az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje.

Szakács László elmondta: a végrehajtók letartóztatott elnökéről, Schadl Györgyről már kiderült, hogy csak a 7. kerületben 8 ingatlant vett meg kikiáltási áron, egyedüli ajánlattevőként, azt azonban még nem tudjuk, hogy milyen ingatlanbirodalmat halmozhatott fel a többi letartóztatott végrehajtó. „A Demokratikus Koalíció szerint akár milliárdos értékű ingatlanbiznisz is állhat a fideszes Völner Pál és a Fidesz-közeli végrehajtók korrupciós ügyében. A DK szerint jogunk van tudni: hány ingatlanra tették rá a kezüket a korrupt végrehajtók, és hány kilakoltatott devizahiteles család otthona vált a korrupt fideszes végrehajtók martalékává? A DK szerint nem csak az otthonaikból kilakoltatott devizahiteles családoknak, hanem az országnak is jár, hogy tisztán lássunk a Völner-ügyben: milyen értékben szereztek ingatlanokat a korrupcióval gyanúsított végrehajtók és volt-e más is Völner Pálon kívül az Igazságügyi Minisztériumban vagy a kormányban, akinek ezért - fideszes szóhasználattal élve - alkotmányos költséget kellett fizetniük?” – sorolta a kérdéseket Szakács.

A DK sajtótájékoztatóján az országgyűlési képviselő hozzátette: azt tudjuk, hogy miért voltak ilyen magabiztosak a végrehajtók: az Orbán-kormány megállapodott a pénzvilággal, hogy nem állít akadályt a végrehajtások elé, ez pedig felhívás volt keringőre. „A fideszes Völnerrel üzletelő korrupt végrehajtók a nyomor vámszedőiként éltek vissza a helyzettel, a sok kilakoltatásból és elvett otthonból pedig gazdagodott az Orbán-kormány is Völner Pálon keresztül. Ha pedig azt vesszük alapul, hogy a végrehajtók fele csak Budapest egyetlen kerületében egyetlen év alatt 8 lakást vett meg, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a többi korrupt végrehajtó is milliárdos ingatlanbirodalmakat építhetett ki a fideszes korrupciós ügynek köszönhetően” – fogalmazott Szakács László, majd elismételte: jogunk van tudni, hány ingatlanra tették rá a kezüket a korrupt végrehajtók, és hány kilakoltatott devizahiteles család otthona vált a korrupt fideszes végrehajtók martalékává.

RSS