Sajtótájékoztató: Állítsák forgalomba az összes fővárosi klímás buszt

2015.07.07.
Gy.Németh ErzsébetA Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli Tarlós István főpolgármestertől, hogy a hőségriadó idejére haladéktalanul állítsa forgalomba az összes használható budapesti légkondicionált buszt. Erről Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt fővárosi képviselője beszélt kedden, az MTI-nek, arra a sajtóhírre reagálva, amely szerint a főváros spórolási szempontból nem használja ki az összes klímás buszt. "Nem természetes és visszataszító, ahogy Tarlós István a budapestiek egészségén és biztonságán spórol" - fogalmazott az ellenzéki politikus. Szerinte a klimatizált buszok üzemeltetése néhány tízmillió forinttal kerül többe a régi, jelenleg "guruló kályhákként" működő járművekénél. Erre a spórolásra pedig azért lehet szükség mert a fővárosi tömegközlekedés költségvetéséből továbbra is 15 milliárd forint hiányzik, miközben például a 2017-es vizes vb költségvetése a közelmúltban megduplázódott - fejtette ki Gy. Németh Erzsébet, aki megjegyezte, a jelenlegi hőségben egészségügyi kockázatot jelent a nem légkondicionált buszok alkalmazása. (MTI)