Barion Pixel
Varju László: A kormány széleskörűen tárja fel és hozza nyilvánosságra Völner Pál vesztegetési botrányának részleteit!

Varju László: A kormány széleskörűen tárja fel és hozza nyilvánosságra Völner Pál vesztegetési botrányának részleteit!

2021.12.09.

A kormány széleskörűen tárja fel és hozza nyilvánosságra Völner Pál vesztegetési botrányának részleteit!

 

Az ellenzék közös sajtótájékoztatón követelte a kormánytól, hogy széleskörűen tárja fel és hozza nyilvánosságra a Völner Pál vesztegetési botrányával kapcsolatos részleteket: Orbán Viktor és kormánya mióta tudott Völner Pál korrupciós tevékenységéről? Fogadott-e el az igazságügyi miniszter is Völnertől vagy mástól kenőpénzt?

Varju László, a DK országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón azzal folytatta a kérdések sorát: Mit kellett Völnernek elintéznie a kenőpénzért cserébe, és ezért milyen kár érte a magyarokat? Hozzátette: Mára nem csak azt tudjuk, hogy Völner Pál hogyan tehetett zsebre alkalmanként 2-5 millió forintokat papírzacskóba csomagolva, hanem azt is, hogy hova kerülhettek a korrupcióval szerzett milliók. „Egyértelműnek tűnik, hogy a bűnszervezetben, hivatali vesztegetés elfogadásával szerzett pénzeket nem Völner Pál vagyonnyilatkozatában kell keresnünk, hanem a családjához köthető vállalkozásokban. A sajtó részletesen megírta, hogy hogyan váltak ezek a cégek a semmiből éppen Völner Pál államtitkári kinevezése után százmilliós vagyonok birtokosaivá. Van itt ingatlancég milliárdos eszközállománnyal, van hajózási cég, és ki tudja, hogy hány csontváz fog még kihullani a szekrényből” – fogalmazott a DK képviselője.

Varju László kijelentette: a Fidesz szégyent hozott az országra, amikor magából az Igazságügyi Minisztériumból csinált bűnügyi helyszínt. „Ezért nem csak Völner Pál vagy Varga Judit, hanem Orbán Viktor is felelős. A DK szerint azt is gyomorforgató látni, hogy Völner Pál a fideszes szokásoknak megfelelően a családját használhatta fel arra, hogy eldugja a korrupcióval szerzett luxusvagyont a nyilvánosság elől. Jól ismerjük a Fideszt, első a család, főleg akkor, ha kétes eredetű pénzeket, ingatlanokat, földeket vagy épp sertéstelepeket lehet a családtagok nevére íratni. Ha a család mögé lehet bújni a következmények elől. A DK szerint a magyaroknak joguk van tudni, hogy a korrupcióval szerzett pénzek pontosan hova, az eddig megismerteken túl még hány helyre kerültek a Völner-családhoz köthető cégbirodalomban! Ideje, hogy a Fidesz és az ügyészségi gyanúsításban csak bűnszervezetnek nevezett bűnözői kör tiszta vizet öntsön a pohárba: mennyi korrupcióval szerzett pénz került a Völner-családhoz köthető vállalkozásokhoz!” – szólította fel a kormányt Varju László.

RSS
Kapcsolódó politikusok