Barion Pixel
Teljeskörú tájékoztatást követelünk a Völner-botrányról!

Teljeskörú tájékoztatást követelünk a Völner-botrányról!

2021.12.07.

Teljeskörú tájékoztatást követelünk a Völner-botrányról!

 

Az ellenzék közös sajtótájékoztatón követelte a kormánytól, hogy széleskörűen tárja fel és hozza nyilvánosságra a Völner Pál vesztegetési botrányával kapcsolatos kérdéseket.

 

Mint Szakács László országgyűlési képviselő a Demokratikus Koalíció képviseletében elmondta: ma reggelre újabb vezető fideszes politikusról, Völner Pálról derült ki, hogy a hatalomnál csak a tisztességtelen gazdagodást és a korrupciót szereti jobban. Mint fogalmazott: senkinek ne legyen kétsége, a Fidesz maffiaállamában a kormány egyik befolyásos politikusa ellen, aki Pegasus-ügy egyik kulcsfigurája, csak Orbán Viktor engedélyével folyhat nyomozás. Polt Péter, Orbán elsőszámú kiszolgálója nem dönthet ilyen fajsúlyú ügyben egyedül. Azaz a miniszterelnöknek tudnia kellett, hogy az igazságügyi minisztérium államtitkára alkalmanként 2 és 5 millió forint közötti összeget fogadott el a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől – hangsúlyozta Szakács László.

 

Hozzátette: a Demokratikus Koalíció szerint ezért Völner Pál lemondása csak az első szükséges, de nem elégséges lépés. „A DK azonnali és részletes tájékoztatást vár a kormánytól, hogy Orbán Viktor és kormánya mióta tudott Völner Pál korrupciós tevékenységéről. Ha Orbánék tudtak a saját államtitkáruk bűncselekményeiről, akkor az sem kizárt, hogy más kormánytagok is érintettek a Völner-gateben. Ezért a DK tudni szeretné, hogy milyen szerepe van Völner főnökének, Varga Juditnak az ügyben? Fogadott-e el az igazságügyi miniszter is Völnertől vagy mástól kenőpénzt? Bevett szokás-e a kormányban, hogy szemet hunynak a saját kollégáik bűncselekményei felett? Információik szerint hány alkalommal és összesen mennyi pénzt fogadott el Völner Pál? Mit kellett Völnernek elintéznie a kenőpénzért cserébe és ezért milyen kár érte a magyarokat?” – sorolta a kérdéseket Szakács László, majd azzal zárta, hogy a Demokratikus Koalíció Völner Pál beismeréssel felérő lemondása után azonnali válaszokat követel a most már tényszerűen korrupt kormánytól.

RSS