Barion Pixel
A DK ifjúsági szervezete kukászsákokkal tiltakozott az orbáni korrupció ellen a Fidesz-székház előtt

A DK ifjúsági szervezete kukászsákokkal tiltakozott az orbáni korrupció ellen a Fidesz-székház előtt

2021.11.27.

A DK ifjúsági szervezete kukászsákokkal tiltakozott az orbáni korrupció ellen a Fidesz-székház előtt

 

Csúcs Zsombor, a Demokratikus Lendület elnöke és a DEL tagjai performansszal egybekötött sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy a héten újabb részletek derültek ki arról, hogyan gazdagodott a magyar emberek pénzéből Orbán egyik leghűségesebb táskahordozója: Simonka György, akit az ügyészség bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádol, kukászsákokban kapott 600 millió forintot az előre lezsírozott közbeszerzések után.

 

A Demokratikus Lendület ezért a Fidesz-székház előtt tiltakozott a magyarok pénzének ellopása ellen. A DEL kukászsákokat vitt a székház elé, hogy Orbánék ezekben hozzák vissza a Simonka György és a többi fideszes által ellopott milliárdokat. Bár – ahogy Csúcs Zsombor mondta - valószínűleg az ország összes szemeteszsákja sem lenne elég ahhoz, hogy az elmúlt tíz évben ellopott pénzt visszahozzák, kezdeti beismerő lépésnek így is megtenné. Hisz lehet, hogy Orbánék most még a felcsúti stadion VIP szektorából nyugodtan nézik, ahogy az egyik harcostársuk lebukik, de a DK ifjúsági szervezete szeretné biztosítani a fideszes bűnbandát: a kormányváltás után az új kormány az összes lopott pénzt vissza fogja venni, aki pedig lopott, az börtönbe fog menni, ezért jobban járnak, ha most nekilátnak a lopott vagyonok visszaadásának.

 

A DEL elnöke szerint amikor Simonka Györgyék szemeteszsákokban lopják a magyarok pénzeit, akkor egyszerre lopják el a jövőnket, lopják az oktatásunkból a pénzt és taszítanak ki minket ebből az országból. „Mivel ma már tudjuk, hogy nincs két Fidesz, ezért kíváncsiak vagyunk arra, hogy Rogán Antal vajon Louis Vuiton táskák zsebeiben, Orbán Viktor focilabdák belsejében, Szijjártó Péter pedig luxusjachtok aljában rejtegeti-e a magyar emberek pénzét, amiből ők és a haveri köreik híztak dúsgazdagra az elmúlt 10 évben? Ha kell, akkor jövő héten labdákkal is vissza tudunk térni, sajnos azonban Louis Vuitton táskákat és a jachtokat csak a fideszes milliárdosok tudják biztosítani” – fogalmazott Csúcs Zsombor, hozzátéve: a Demokratikus Lendület a DK-val egyetemben a jövőben is mindent meg fog tenni azért, hogy felhívja a korrupcióra a figyelmet.

RSS