Barion Pixel
Varga Zoltán: Elég volt a titkolózásból! - A kormány hozza nyilvánosságra, hány oltottat és oltatlant ápolnak kórházban

Varga Zoltán: Elég volt a titkolózásból! - A kormány hozza nyilvánosságra, hány oltottat és oltatlant ápolnak kórházban

2021.11.25.

Varga Zoltán: Elég volt a titkolózásból! - A kormány hozza nyilvánosságra, hány oltottat és oltatlant ápolnak kórházban

 

Varga Zoltán sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet arra, hogy az Orbán-kormány a járvány kezdete óta eltitkolja az ország elől a legfontosabb járványügyi adatokat, ez pedig a negyedik hullámban sincs másképp.

Mint a DK országgyűlési képviselője emlékeztetett rá: Kásler Miklós egészségügyért is felelős minisztert az Inforádió kérdezte arról, hogy a kórházban ápoltak között milyen az oltottak és az oltatlanok aránya. Nem véletlen ugyanis, hogy ez minden más országban nyilvános adat, hiszen ez lehetne a legjobb érv az oltás mellett, amivel növelni lehetne az oltakozási hajlandóságot. Az Orbán-kormány azonban ezt is eltitkolja, ezzel pedig tevőlegesen járul hozzá ahhoz, hogy ne növekedjen az oltakozási hajlandóság – fogalmazott a DK frakciószóvivője.

„A Demokratikus Koalíció szerint az egész országra nézve veszélyes a kormányzati titkolózás! A DK azt követeli, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a mindeddig titkolt járványügyi adatokat! Tudni akarjuk, hogy a kórházban ápoltak között milyen az oltottak és az oltatlanok aránya; és tudni akarjuk, hogy hogyan teljesítenek a különböző vakcinák, és mely oltóanyagok jelentik a legjobb védelmet a kórházba kerülés ellen! Jogunk van tudni, hogy mi történik a saját hazánkban, és jogunk van tudni a részletes járványügyi adatokat, amiket egyébként minden más ország polgárai megismerhetnek, csak mi, magyarok nem! Elég volt a kormányzati titkolózásból, a sumákolásból és mellébeszélésből, a kormány hozza nyilvánosságra a részletes járványügyi adatokat!” – követelte a sajtótájékoztatón Varga Zoltán.

A Népjóléti Bizottság tagja szerint felfoghatatlan, hogy miért kell egyáltalán kérni, hogy ezeket az adatokat megtudhassuk, miközben a kormány azt állítja magáról, hogy az oltásban látja a járvány megoldását. „A DK egy oltáspárti politikai közösség, mi is arra biztatunk mindenkit, hogy vegye fel az oltást, ezt azonban nehezíti a folyamatos kormányzati titkolózás. Emiatt az emberek mára elveszítették a bizalmukat a kormányban. Ezt mutatja az előzetes regisztráció nélküli oltási akcióhét sikere is: a magyarok bíznak az oltásokban, de nem bíznak a magyar kormányban, mert sikerült eljátszani a magyarok bizalmát” – tette hozzá az ellenzék debreceni képviselőjelöltje, majd ismét követelte, hogy a kormány hozza nyilvánosságra az eltitkolt járványügyi adatokat.

RSS
Kapcsolódó politikusok