A Demokratikus Koalíció EP-képviselői nemmel szavaznak az új Közös Agrárpolitikai megállapodás végszavazásán

2021.11.23.

A tavaly októberi európai parlamenti szavazáson a DK delegációja leszavazta az új Közös Agrárpolitikai (KAP) megállapodást, azóta a Tanáccsal folytatott tárgyalások során a törvénytervezet csak még tovább gyengült. A KAP mostani formában nem alkalmas megakadályozni, hogy Magyarországon a tisztességes gazdák helyett Orbánék oligarcháinál landoljanak az uniós milliárdok.

A DK EP-képviselői ezért a jelenlegi formában nem szavazzák meg a Közös Agrárpolitikai megállapodást. Tudjuk, hogy az Unió törvényeit a tisztességes európai polgárokra írják, csakhogy az EU legkorruptabb kormánya minden tisztességes törvényt kijátszik azért, hogy az eurómilliárdokkal Orbán Viktor családtagjait, haverjait gazdagítsa. Ezeknek a támogatásoknak a kisebb termelőnél lenne a helye és nem azoknál a nagybirtokosoknál, akiknek Orbánék adják. Mi, a DK EP-képviselői minden lehetséges eszközünkkel harcolunk azért, hogy az uniós forrásokat a tisztességes magyarok kapják és azok ne Orbánék korrupt rendszerét gazdagítsák.

A Demokratikus Koalíció EP Delegációja