Barion Pixel
Kordás László: Nemet mondunk az iparűzési adó elvételére! - A kormány ne próbálja összeugrasztani a szakszervezeteket az önkormányzatokkal!
Kordás László: Nemet mondunk az iparűzési adó elvételére! - A kormány ne próbálja összeugrasztani a szakszervezeteket az önkormányzatokkal! 2021.11.20.

Kordás László: Nemet mondunk az iparűzési adó elvételére! - A kormány ne próbálja összeugrasztani a szakszervezeteket az önkormányzatokkal!

 

Kordás László a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet arra, hogy Orbán azért veszi el kompenzáció nélkül az ellenzéki vezetésű kerületektől és városoktól az iparűzési adót, hogy politikailag büntesse azokat a szavazókat, akik 2019 őszen nemet mondtak a korrupt politikájára.

A DK szakpolitikusa szerint a kormánytól jól megszokott kommunikációs trükk és a valóság elferdítése, hogy mindezt a minimálbér emelésével magyarázza. „Orbánék a politikai játszmáik közepette próbálják meg összeugrasztani a minimálbér-emelést teljesen jogosan követelő szakszervezeteket, a kivéreztetett önkormányzatokat és a kiszolgáltatott munkavállalókat”- fogalmazott, hozzátéve: a Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány még a minimálbér-emelést is képes az önkormányzatokon elverni.

„Orbánék egyértelmű célja a velük egyet nem értő hangok elhallgattatása és a kormánytól független szereplők egymással szembe állítása. Az ellenzéki vezetésű önkormányzatok, amelyek éppen Orbán-halállistájára kerültek, folyamatosan partnerként kezelik a szakszervezeteket. Ezzel szemben a kormány semmibe veszi a munkavállalók jogait és érdekeit. A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány ne sújtsa tovább az önkormányzatokat a politikai bosszúhadjáratának részeként. Orbánék hagyják az önkormányzatoknál az őket illető bevételeket és ne akarják mindenáron, gonoszan egymásnak ugrasztani a jól együttműködő önkormányzatokat és szakszervezeteket, amelyek nem engednek a kormány politikai megfélemlítésének” – szólította fel a kormányt a Magyar Szakszervezeti Szövetség volt elnöke.

Kordás László úgy folytatta: abban a Demokratikus Koalíció, az önkormányzatok és a szakszervezetek is egyetértenek, hogy Orbánék nem halogathatták tovább a minimálbér emelését. „Ahhoz ugyanakkor, hogy ne lehessen többet a miniszterelnök kegye a legalacsonyabb fizetések emelése, ahhoz, hogy a kormányfő ne tudja összeugrasztani többet a kormánytól független hangokat a bűnös politikai játszmái részeként, a megoldás egyértelmű: be kell vezetni az európai minimálbér-szabályozást. Ez az egyetlen garancia arra, hogy ne a miniszterelnök kénye-kedve szerint, hanem világos szabályok alapján tudják majd a legalacsonyabb bérek szintjét megállapítani” – jelentette ki a DK politikusa.

RSS