Varju László: Történelmi mélyponton a forint, az orbáni gazdaságpolitika végérvényesen elbukott

2021.11.22.

Hétfőn reggel történelmi mélypontra süllyedt a forint árfolyama az euróval és a dollárral szemben is: 1 euró 369,69 forintba, egy dollár pedig 327,575 forintba került. Soha korábban nem volt példa arra, hogy a forint ilyen gyenge legyen.

A Demokratikus Koalíció hetek óta állítja, amit az újabb drámai adatok ismét bizonyítanak: Orbán Viktor gazdaságpolitikája végérvényesen elbukott, Varga Mihállyal és Matolcsy Györggyel együtt. Az a kormány nem maradhat hatalmon, amely tétlenül nézi, ahogy a forint gyengülésével a magyar emberek tisztességgel megkeresett pénze napról napra kevesebbet ér, miközben az árak az egekbe szöktek. Felelős pedig láthatólag nincs, az összeomlás egyértelmű. A DK szerint Orbánéknak a szörnyű árfolyampolitikájuk miatt is menniük kell jövő tavasszal, az új kormánynak pedig mihamarabb hozzá kell látnia az euró bevezetésének előkészületeihez, amely hosszútávon az egyetlen megoldást jelenti.

Varju László
A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke