Barion Pixel
Bősz Anett: Orbán gazdasági ámokfutásának már a kenyér is áldozatául esett

Bősz Anett: Orbán gazdasági ámokfutásának már a kenyér is áldozatául esett

2021.11.15.

Bősz Anett: Orbán gazdasági ámokfutásának már a kenyér is áldozatául esett

 

A kormány felelős az infláció elszabadulásáért. A kabinet azért égeti a pénzt a gazdaság különböző szektoraiban, hogy a választások előtt nagyobb GDP-növekedést tudjon felmutatni, ennek pedig a polgárok isszák meg a levét. A malmok akár 40 százalékkal is emelhetik a liszt átadási árát jövő januártól, ez pedig komoly hatással lehet a kenyér és az összes sütőipari termék fogyasztói árára is. 

A Demokratikus Koalíció és a Liberálisok szerint egyértelmű, hogy az infláció mostanra már az alapvető megélhetést fenyegeti. A kenyér árának jelentős emelkedése újabb magyar családok százezreinek a zsebéből veheti ki a pénzt nap mint nap. Elfogadhatatlan, hogy társadalmi csoportok megélhetése kerül veszélybe, kizárólag azért, hogy a sikerpropaganda nagyobb gazdasági növekedésről regélhessen.

Nyilvánvaló, hogy a gazdasági mentőcsomagból is százmilliárdos nagyságrendben részesülő NER-elit semmit sem vesz észre a luxusjachtok fedélzetéről az alapvető élelmiszerek folyamatos ármelkedéséből, de a társadalom nagy hányadát igenis érzékenyen fogja érinteni, ha már a kenyér ára is jelentősen emelkedik. Lejárt a mellébeszélés ideje, a kabinetnek végre cselekednie kellene, meg kell fékezni az inflációt!

Bősz Anett 
A DK frakcióvezető-helyettese, a Költségvetési Bizottság tagja, a Liberálisok elnöke

RSS
Kapcsolódó politikusok