Barion Pixel
Arató Gergely: Sokkal több pénzt vett el a kormány a nyugdíjasoktól, mint amennyit most ad nekik!

Arató Gergely: Sokkal több pénzt vett el a kormány a nyugdíjasoktól, mint amennyit most ad nekik!

2021.11.12.

Arató Gergely: Sokkal több pénzt vett el a kormány a nyugdíjasoktól, mint amennyit most ad nekik!

 

Arató Gergely sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy ahogyan már az elmúlt évtizedben megszokhattuk, Orbán Viktornak most is a választásokhoz közeledve jutottak eszébe a nyugdíjasok. Most épp egyszeri, 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal próbálja elhomályosítani azt, hogy a kormányzása alatt a magyar nyugdíjasok életszínvonala rohamtempóban romlott és ma már nyugdíjasok százezrei küzdenek megélhetési problémákkal minden hónapban – figyelmeztetett a DK frakcióvezető-helyettese.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője kijelentette: felháborító, hogy miután Orbánék az elmúlt 10 évben 1,2 millió forintot vettek el minden nyugdíjastól a svájci indexálás eltörlésével, most a választások előtt próbálnak a nyugdíjasok kegyeibe férkőzni egy olyan juttatással, amelyet még a baloldali kormány foglalt törvénybe 2009-ben. Mint mondta: a DK szerint a választások előtti osztogatások helyett végre igazságos és hosszútávon előnyös nyugdíjszámítási rendszerre van szükség.

„Orbán Viktor évtizedes tévedése, hogy a nyugdíjra miniszterelnöki kegyként és könyöradományként tekint. A DK meggyőződése, hogy véget kell vetni annak a korszaknak, amikor a nyugdíjasok létbiztonsága Orbán személyes, politikai és hatalmi érdekeitől függ. Tisztességes nyugdíj jár a tisztességgel ledolgozott élet után, függetlenül attól, hogy éppen közelednek-e a választások vagy sem. Ráadásul a rekordmagas infláció, az árak rohamos emelkedése mellett a mostani intézkedés nem segít hosszútávon azokon a nyugdíjasokon, akik ma már egy kiló gyümölcsöt nem tudnak megvásárolni a boltban, és rövidesen dönteniük kell majd arról, hogy a saját gyógyszereikre vagy az unokák karácsonyi ajándékára költsék a megtakarított pénzüket” – fogalmazott Arató Gergely.

Hozzátette: az, hogy mennyire fontosak az Orbán-rendszernek a nyugdíjasok, jól mutatja, hogy a kormány továbbra is messze az EU-s átlag alatt költ a nyugdíjkiadásokra. „Orbánék nem tudják egyszeri 80 ezer forinttal kompenzálni az elmúlt 10 év gaztetteit. Különösen nem annak az 1 200 000 nyugdíjasnak, akik minden hónapban kevesebb, mint 130 ezer forintos nyugdíjat kapnak, ami a becsült társadalmi minimum összegét sem éri el” – mondta a DK képviselője, hangsúlyozva: a választások előtti, hazugságokon alapuló osztogatások helyett végre igazságos és hosszútávon előnyös nyugdíjszámítási rendszerre van szükség.

RSS
Kapcsolódó politikusok