Barion Pixel
Dobrev Klára: Az Európai Parlament szakbizottsága döntött: lesz európai minimálbér!

Dobrev Klára: Az Európai Parlament szakbizottsága döntött: lesz európai minimálbér!

2021.11.11.

Dobrev Klára: Az Európai Parlament szakbizottsága döntött: lesz európai minimálbér!

 

Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újabb történelmi lépéseket tettünk az európai minimálbér bevezetése felé, az Európai Parlament Foglakoztatási és Szociális Bizottsága ugyanis zöld utat adott annak az előterjesztésnek, amely garantálja az európai minimálbért, amiért már két és fél éve küzdünk.

Az Európai Parlament alelnöke arra emlékeztetett: amikor két és fél évvel ezelőtt a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listavezetőjeként megígérte, hogy lesz európai minimálbér, sokan populistának tartották és üres kampányfogásnak nevezték a javaslatot. „De a Demokratikus Koalíció egy percig sem hátrált. Szilárd meggyőződésünk volt, hogy nem lehetnek többé másodrendű állampolgárok az Európai Unión belül. Hittük, hogy egy tisztességesen dolgozó magyar ember nem ér kevesebbet, mint osztrák, holland vagy francia kollégája: mindannyian teljesértékű európai állampolgárok” – tette hozzá Dobrev Klára, majd úgy folytatta: „hosszú volt az út idáig, éjszakába nyúló tárgyalásokon győzködtük európai kollégáinkat, az általam kidolgozott foglalkoztatási és szociálpolitikai iránymutatásoknak kellett parlamenti többséget szereznünk, majd ezek mentén a jogszabályi ajánlásokon dolgoznunk. De minden egyes perce megérte. A mostani siker nem a miénk, hanem mindannyiunké. Az európai minimálbér bevezetésével teszünk egy újabb lépést egy erősebb és egységesebb Európa felé, amelynek minden magyar ember is teljesértékű tagja” – fogalmazott a DK EP-képviselője.

Dobrev Klára szerint aki csalódásként élheti meg az Európai Parlament döntését, az a magyar kormányfő, Orbánék ugyanis körmük szakadtáig küzdöttek az európai minimálbér ellen, támadták a terveinket. „Nekik az lett volna az érdekük, hogy a magyarok másodrendű állampolgárok maradjanak az Unión belül. Orbán továbbra is ki akarta szolgáltatni a külföldi multiknak a védtelen magyar munkaerőt. Ahogy oly sok mindenben az elmúlt 10 évben, az európai minimálbér esetében sem a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt. És nem a magyar emberek érdekeit fogja szem előtt tartani az Európai Tanácsban sem. Ezért kell Orbán Viktort jövő tavasszal leváltani, hogy végre ne tudja a magyar emberek érdekeit kiszolgáltatni, ne tudja az európai minimálbér bevezetését megakadályozni” – jelentette ki.

RSS
Kapcsolódó politikusok