Barion Pixel
Varga Zoltán: Azonnali ingyenes és tömeges tesztelést követelünk a kormánytól!

Varga Zoltán: Azonnali ingyenes és tömeges tesztelést követelünk a kormánytól!

2021.11.08.

Varga Zoltán: Azonnali ingyenes és tömeges tesztelést követelünk a kormánytól!

 

Varga Zoltán, a DK frakciószóvivője újabb drámai járványügyi adatokra hívta fel a figyelmet: az elmúlt három napban 17 834 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 214 ember, így a járvány áldozatainak száma már 31 398-ra emelkedett Magyarországon. A koronavírus negyedik hulláma rárúgta az ajtót Orbán Viktor felelőtlen járványkezelésére és a védtelen magyar emberekre. Jelenleg globális szinten Magyarországon a legmagasabb a koronavírus reprodukciós rátája, tehát itthon terjed leggyorsabban a járvány – figyelmeztetett sajtótájékoztatóján a DK országgyűlési képviselője.

 

Varga Zoltán szerint amíg Magyarországon szemmel láthatóan tombol a járvány negyedik hulláma, a kormány ismét képtelen időben megvédeni a magyar embereket és újabb életek száradnak majd az Orbán-kormány lelkén. „Világos, hogy Orbánék oltási akciója csődöt mondott. A magyar emberek már egyáltalán nem bízhatnak a kabinet járványkezelésében. A teljes összeomlásra bizonyíték a nyilvánosság elől teljesen eltűnő tisztifőorvos, a kritikus ápolóhiány és az, hogy a kormány az európai átlagtól messze elmaradva, nem tesztel eleget” – fogalmazott a Népjóléti Bizottság tagja.

 

A DK azonnali, ingyenes és tömeges tesztelést követel a kormánytól, mert ez az egyetlen módja, hogy átfogó képet kapjunk a járványról, amelynek valós helyzete még a jelenleg gondoltnál is rosszabb lehet – jelentette ki Varga Zoltán. „Nem várhatjuk el, hogy a magyar emberek saját zsebükből fizessék a tízezer forintnál is drágább koronavírus-teszteket. Különösen nem akkor, amikor az elmúlt hónapokban kiderült, hogy Orbánék még a járványból is hasznot próbáltak húzni. Gondoljunk csak a magasan túlárazott lélegeztetőgép-bizniszre és a 1,5 millió tesztre, amelyekkel hónapokon keresztül nem tudtak elszámolni és hagyták azokat egy raktárban porosodni. Orbán Viktor kormányának kutya kötelessége a koronavírus negyedik hullámában végre a magyar emberek oldalára állnia, és ingyenes, azonnali és tömeges teszteket biztosítania! Az emberek élete ismét veszélyben van, mi európai magyarok felelősségteljes hozzáállást követelünk!” – jelentette ki a DK képviselője.

 

Varga Zoltán hozzátette: érthetetlen, hogy Magyarországon péntek óta mindössze 96 ezer tesztet végeztek el. A környező országokban ez a szám három nap alatt az itthoni sokszorosa. Szlovákiában 117 ezer, Csehországban 264 ezer, Ausztriában pedig 1 millió 116 ezer teszt három nap alatt. A magyarországi tesztek 18,5%-a, vagyis majdnem minden ötödik pozitív lett. Az Egészségügyi Világszervezet szerint egy ország akkor tesztel eleget, ha a pozitív tesztek aránya nem haladja meg az 5 százalékot. Magyarországon hetek óta ennél drámaian magasabb a pozitív tesztek aránya. Ez egyrészt bizonyítja a járvány negyedik hullámának berobbanását, másrészt pedig azt, hogy mennyire keveset tesztel a kormány.

RSS
Kapcsolódó politikusok