Külhoni magyaroknak szánt pénzből vettek budai villát Kövér László emberei - Válaszokat várunk!

2021.11.03.

A 24.hu írta meg, hogy Kövér László házelnök kabinetfőnökének a családja használ egy budai villalakást, amit egy elvben határon túli magyarokat támogató alapítvány vásárolt meg. A luxusingatlan mellett egy Audi A6-os is Kövér emberéhez került, sőt a kabinetfőnök sógornője is kapott közel 2 millió forint adományt a pénzből. A DK frakciószóvivője szerint nem lehet tehát azt mondani, hogy az Orbán-kormány megkülönböztetéssel élne a határon túliakkal szemben, hiszen láthatóan rájuk hivatkozva is pontosan ugyanúgy lop, mint mindenki mástól.

Varga Zoltán sajtótájékoztatóján azonnali válaszokat követelt Kövér Lászlótól, például arra, mikor döntött úgy, hogy az elvben határon túliaknak szánt közpénzek jobb helyen lesznek a saját kabinetfőnökénél és annak családjánál, vagy miért lett ebből a pénzből budai luxusvilla és Audi A6?

Varga Zoltán szerint Kövér talán abban látja a nemzetegyesítés következő mérföldkövét, hogy a Fidesz egyformán lop a magyar adófizetőktől és a határon túli magyar állampolgároktól. A DK-s politikus szerint ideje megtudni, hogy eddig mennyi, papíron határon túlra szánt közpénzmilliárd kötött ki hasonlóképpen fideszes politikusoknál, ismerőseiknél, rokonaiknál. Varga Zoltán magyarázatot vár Kövér Lászlótól, mert nem csak az országhatárokon innen, hanem az országhatárokon túl élő magyar állampolgároknak is joguk van tudni az igazságot.