Barion Pixel
Arató Gergely: A Demokratikus Koalíció továbbra is felszámolná az ukrán nyugdíjbizniszt!

Arató Gergely: A Demokratikus Koalíció továbbra is felszámolná az ukrán nyugdíjbizniszt!

2021.10.16.

Arató Gergely: A Demokratikus Koalíció továbbra is felszámolná az ukrán nyugdíjbizniszt!

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztató keretében emlékeztetett arra, hogy a Demokratikus Koalíció hosszú évek óta, következetesen képviseli azt az álláspontot, hogy fel kell számolni az ukrán nyugdíjbizniszt. 

 

„Hadd emlékeztessek röviden mindenkit, miről is szól ez az egész: ukrán állampolgárok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2010 óta tömegesen létesítenek fiktív lakcímet, majd visszaélve egy ötvenöt éves magyar-szovjet egyezmény rendelkezéseivel, az egykori Szovjetunióban, illetve Ukrajnában szerzett szolgálati, biztosítási időre hivatkozva az ukrajnainál összehasonlíthatatlanul magasabb magyarországi nyugdíjat igényelnek. Ezeknek a nyugdíjaknak az összege általában jelentősen meghaladja a magyarországi nyugdíjak átlagát, nem ritkán a 2-300 ezer forintot is eléri. Arra is szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy 2009-ben az akkor hivatalban lévő kormány megkezdte ennek az említett egyezménynek a felmondását, de Orbánék 2010-ben visszatáncoltak.” – idézte fel a politikus. 

 

Arató Gergely közölte, a Demokratikus Koalíció továbbra is kitart amellett, hogy fel kell számolni az ukrán nyugdíjbizniszt. Úgy fogalmazott, elképesztő, hogy Orbánék politikai érdekből ukrán nyugdíjasoknak osztogatnak 2-300 ezer forintokat, miközben a magyarországi nyugdíjasokat kampányszerűen, alamizsnaként osztogatott pénzekkel aláznak meg egy ledolgozott élet után. 

 

„Mi, európai magyarok nem hagyjuk annyiban, hogy Orbánék a közösből osztogassanak tovább, és a 2022-es választás után, a Dobrev Klára vezette új kormánnyal fel fogjuk mondani ezt az egyezményt, amire Orbánék több, mint tíz éve képtelenek voltak.” – mondta a DK-s politikus. 

 

Arató azt is kiemelte, hogy a Fidesz-kormány nem lustaságból, vagy feledékenységből mulasztotta el befejezni, amit az előző kormány elkezdett. 

 

„Nekik ugyanis aljas, sunyi számításból érdekük fenntartani a rendszert. A Fidesz ugyanis gyaníthatóan sorozatosan választási csalásra használja fel a nyugdíjmigrációt, és ha emlékeznek, mi már a 2018-as kampány során is részletesen bemutattuk, hogyan működik a fideszes szavazatvásárlás az ukrán határ mentén. Sok ezer ukrán szerzett fiktív lakcímet a megyében, s miközben igénybe vehették az akár 300 ezer forintos nyugdíjat meg a magyar egészségügyi ellátást, cserébe a fideszes országgyűlési képviselőkre szavaztak.” – magyarázta Arató, hozzátéve, most pedig, hogy jön a 22-es választás, és előtte eszelős osztogatásba kezdett a kormány, például nyugdíjprémiummal, ismét fontos, hogy elővegyék ezt témát, és felhívják a figyelmet Orbánék módszereire.

RSS
Kapcsolódó politikusok