Barion Pixel
Dobrev Klára - Nyár óta óriásit nőttek a várólisták: 3-4 hónapot kell várni a diabétesz, a szemészet és a kardiológia szakrendelésre

Dobrev Klára - Nyár óta óriásit nőttek a várólisták: 3-4 hónapot kell várni a diabétesz, a szemészet és a kardiológia szakrendelésre

2021.10.06.

Dobrev Klára - Nyár óta óriásit nőttek a várólisták: 3-4 hónapot kell várni a diabétesz, a szemészet és a kardiológia szakrendelésre 

 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje szerdai sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy országjárásain rengeteg mindennapi problémáról beszélget az emberekkel, ezek között pedig az egyik leggyakoribb még mindig a kórházi várólisták ügye. 

 

„Azt mindenki megtapasztalta már, hogy a koronavírus és az egészségügy harmadik hullám alatti leterheltsége csak még hosszabbá tette a várólistákat, és egy csípőprotézis-műtétre például akár két évet is kell várni. Sok ilyen rutinműtét mellett azonban mára már az egyszerű szakrendelések, akár egy 10-15 perces vizsgálatra is 3-4 hónapot kell várni. Egy diabétesz-vizsgálatra, szemészetre, akár kardiológiára. Ez az igazi dráma, hogy ma nincsenek tele a kórházaink koronavírusos betegekkel, mégis hónapokat kell várnunk egy egyszerű vizsgálatra is.” – foglalata össze a politikus. 

 

Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként kijelentette, ezen csak az egészségügyi dolgozók megbecsülésével lehet változtatni.

 

„A járvány megmutatta, hogy az egészségügy valódi értéke az orvos és az ápoló, nem a falak vagy a berendezések, mert emberéletet csak ember tud menteni. Nekem az a szívügyem, hogy a következő 10 évben legalább 3 ezer új szakorvost, legalább 9 ezer új ápolót és legalább 500 új háziorvost álltsunk munkába, hogy ne kelljen hónapokat vagy éveket várnunk a gyógyulásra. Ők a magyar egészségügy legnagyobb értékei, ha ők nem lesznek többen, akkor nem lesz változás.” – fűzte hozzá a politikus. 

 

Dobrev úgy fogalmazott, hallja az emberek hangját, és tudja, hogy elegük van ebből. 

 

„Elegük van abból, hogy hiába fizetik tisztességgel a TB-t, amikor egészségügyi ellátásra, vizsgálatra, netán műtétre lenne szükségük, akkor hosszú hónapokat vagy éveket kell várniuk a segítségre. Ide vezetett, hogy az Orbán-kormány 10 éven át folyamatos megszorítást hajtott végre az egészségügyön, orvosokat és ápolókat üldözött el, és ezt tette még a harmadik hullámban is az egészségügyi szolgálati jogviszony egyoldalú módosításával. Én egyeztettem az egészségügyi dolgozók szakszervezeteivel, tudom, hogy ezzel is komoly károkat okoztak.” – hangsúlyozta a DK miniszterelnök-jelöltje, hozzátéve, ezt csak ők fogják tudni helyrehozni a kormányváltás után.

RSS
Kapcsolódó politikusok